Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 20:10

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 151 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 04 Май 2011, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
petiomalchev, а тези, понеже ги водят винени мислиш ли че ще работят с озахарени пшеница, царевица и т.н.

Че това лято мисля да правя малко експерименти в тази насока.

Редакция: интересното е, че на двата сайта Zymaflore RX60 се рекламира един път като устойчив на 16% на единия и 15% на другия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011, 00:15 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
миии захар-ще работят винените...
бих се осланял повече на първия сайт...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Май 2011, 13:02 
Offline

Регистриран на: 26 Фев 2009, 16:35
Мнения: 43
Местожителство: Montana
относно изосуита..
взех си изосуит на цена 1.56 лв/кг ,и захар за 2.10 лв/кг ...като правих пропорцията според захаромера ми изосуита е около 75% спрямо захарта ..вие си направете сметката сами


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011, 05:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Jack Daniel'S написа:
взех си изосуит на цена 1.56 лв/кг ,и захар за 2.10 лв/кг ...като правих пропорцията според захаромера ми изосуита е около 75% спрямо захарта ..вие си направете сметката сами

Бех се навил да пробвам тоя изосуит, но току що се разубедих! :wallbash:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011, 12:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
ако имаше файда вече отдавна да са му вдигнали цената :) Жалка история сме тук в BG.

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 29 Май 2011, 20:47 
Offline

Регистриран на: 26 Фев 2009, 16:35
Мнения: 43
Местожителство: Montana
баща ми е в Виена(Австрия)..първия път ми изпрати захар на 16 ЕУ /50кг ...като пристигна чувала установих че е сол :| ..
..не знае ГЕРМАНСКИ човека :P
сега се оказа че 0,72 ЕУ = 1кг захар ..но малко ми е проблем транспорта :(
ако може да си направим някаква организация споделяйте


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 29 Май 2011, 20:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
взимаме няколко тира и се отправяма към Австрия :)

което ме подсеща, че за да са такива цените при нас, някои хорица правят жива спекула


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 30 Май 2011, 15:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Май 2011, 15:03
Мнения: 1
Местожителство: Балчик
Здравейте. Току що се излюпвам в тоя форум и ви моля да простите невежеството ми, но е по-добре човек да попита, вместо да си стои тъп и прост. Прочетох цялата тема. Погледнах и в двата по-горе посочени сайта за активатори, дрожди и ензими. Не ми стана ясно що за параметър е това: „Алкохологенен потенциал”, и каква е тая мерна единица: „% об.алк.”. Щото в една от техническите характеристики на един от продуктите пише:” Алкохологенен потенциал: 15% об.алк.”. Неврона ми се е забутал нанякъде и нема икакъв шанс да го открия. Rumcais и ilu6a явно са наясно за какво става въпрос. Дайте светлина, МОЛЯ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2011, 05:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
seamenn, аз тази единица не я използвам никъде за да не проличи, че и аз не я знам.

Това което мисля обаче, че е другият начин да се обозначат градусите. В твоят случай би трябвало да се разбира Алкохологенен потенциал: 15 градуса.

Ако става въпрос за дрождите това означава, че те ще започнат да разграждат захарта в алкохол , докато алкохола достигне до 15 градуса. С достигане на тези градуси грубо казано ще измрат и ако да речем си имал повечко захарност първоначално, част от захарта ще остане неразградена.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2011, 06:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Точно така rumcais
15об.%ал. означава че в обем примерно 1л. се съдържат 0,15л. /150мл./ чист алкохол, а останалото количество е вода.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2011, 12:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Авг 2011, 12:15
Мнения: 3
Цитат:
Днес купих захар "Захира" 1,07 лв. за килограм. Пробвал ли я е някой дали ферментира нормално? И как мога да я проверя предварително?

Намерих това http://www.agrana.bg/produkti/zakhar/zakhira/


Давай смелоо!!! 100% захар -тествано. Доколкото разбрах Захира е на Австрийски производител, а там компромиси с качество няма, не случайно Австрия се нарича "захарното сърце на Европа". Тази която аз взех от МЕТРО, май е произвеждана в румънски завод, но момчето в магазина каза, че пише ли отстрани на пакета АГРАНА мога да съм сигурен в Австрийското начало :).


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2011, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
zzzzbg написа:
Цитат:
Днес купих захар "Захира" 1,07 лв. за килограм. Пробвал ли я е някой дали ферментира нормално? И как мога да я проверя предварително?

Намерих това http://www.agrana.bg/produkti/zakhar/zakhira/


Давай смелоо!!! 100% захар -тествано. Доколкото разбрах Захира е на Австрийски производител, а там компромиси с качество няма, не случайно Австрия се нарича "захарното сърце на Европа". Тази която аз взех от МЕТРО, май е произвеждана в румънски завод, но момчето в магазина каза, че пише ли отстрани на пакета АГРАНА мога да съм сигурен в Австрийското начало :).

До тук добре , самоче вече захарта е по 2,40лв. за килограм а не 1,07лв.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 18:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Юли 2011, 20:48
Мнения: 65
ЗАХИРА беше 2.12 миналата седмица в Метро,кога я вдигнаха бе,м....а им!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 19:20 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Хмм Изосуита скъп,захарта също,тия ще ни откажат да варим,при тия цени по хубаво спирт от аптеката 7 лв литъра и човек може да го докара и до отлежало питие,читав малц,не само за вкус,никъде не се продава,ензими за озахаряване няма,май ще трябва да отделяме по някое помещение и да развиваме Технологията на малца,единствения светъл лъч е ,че тая година има много плодове и цената все още е ниска
А за дрождите и подхранката,добрите дрожди са без конкуренция,всеки човек има нужда от малко мая в живота си,умните обаче само веднъж купуват мая,после си я развъждат,а за подхранка се е обикновен минерален тор,може и само амоняк,може и амоняк и фосфорна киселина,за вина тъй като имат доста калий може да се торят с комбиниран N_P_K тор,и както Петьо е писал на друго място и по малко очистително на пращинките те английска сол,и не на последно място малко витамини главно от В група


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 20:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
Моите уважения kotebarry, но не мислиш ли че написаното от теб прехвърля някои граници? Говориш за неща, които много от колегите тук не са и чували, а не са и длъжни! А това според мен би довело до сериозни последици! Заиграването с биохимията и химията не е шега работа, особено ако се опитваме да приспособим "нищо за нещо". Сигурен съм, че все ще се намери някой, който да приеме думите ти буквално и просто не ми се мисли :wallbash: Да, ясно е че всеки се опитва да намери по-изгодния вариант, но дали той е най-безопасния за него и близките му? Съжалявам, но определено има върху какво да се помисли върху този пост.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 151 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kocyo, marangozov76, mrben572002 и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима