Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:32

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 151 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 23:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
а ти колега след като ми изказва6 мнение и (критика )да про4ета по горе правил ли си ракия с изосуит :?
Аз отправих запитването си към тези които са го правили , и знаиат за какво става на вапрос :lab:
Аз не съм и затова се нуждая от ва6ата помощ :gott:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 19:05 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
mirko написа:
а ти колега след като ми изказва6 мнение и (критика )да про4ета по горе правил ли си ракия с изосуит :?
Аз отправих запитването си към тези които са го правили , и знаиат за какво става на вапрос :lab:
Аз не съм и затова се нуждая от ва6ата помощ :gott:


В рамките на 30 часа задаваш един и същи въпрос. Това как да го тълкувам?

mirko написа:
...все пак практиката не е = написаното в книгите

Не е, но в книгите са описани процесите така, както трябва да се случат. Много често практиката е тотално сгрешена. След като си сметнал, действай

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
Благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 19:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
явно пове4е книги 4ете6 отколкото ракия пе4е6 :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 19:59 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1120
Местожителство: Дупница
mirko написа:
явно пове4е книги 4ете6 отколкото ракия пе4е6 :prost:

Не е лошо да потърсиш къде се намират буквите "Ч" и "Ш" на твоята клавиатура ! :buch:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 20:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
ще поглдна щом е необходимо :buch: ш :prost: ч


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 20:11 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
mirko написа:
явно пове4е книги 4ете6 отколкото ракия пе4е6 :prost:


Еееее, ти и до рими го докара :megagrin:
Смяташ, мериш захарност на материала, и действаш. Няма много философия.
Философията е ... за друга тема.
Успех!

п.п.
действително е дразнещо с тези цифри

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 20:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
Благодаря

ще се постарая да неви дразня с цифрички :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2011, 15:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
От цялата кавга за изосуита-нищо.Авно достъпа до тая суровина е ограничен до "големи потребители" :nixweiss: .
Предчуствам че дори да достигнеш до завода най много до портала да пристъпиш,да не говорим за пласмент или директор (мениджър) продажби.
Както и да е от соца си знаем че има и втори начин ;) и ще трябва да се търсят схеми на доставка извън официалните.
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2011, 16:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
Не е ограничен продавасе в бидони по 158 кг. - 1,48 лв. за кг.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 11:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Относно годна или не годна захар за ферментация, до сега не съм попадъл на такава но мой колега ми сподели че тази която е негодна като я залееш с оцет шуптчло, явно има някъква основа в нея. Не мога да предендирам за истинност на мнението ми но би могло да се пробва.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 17:19 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Аз, недей така с колегата, сладоста е усещане за сладък вкус, а не за захарно съдържание! Фруктозата е с усещане 160% спрямо захарозата, а глюкозата е май към 60%. В ТАБЛИЦАТА ЗА СМЯТАНЕ СЪМ ВИ ГО ПОМЕСТИЛ, ама никой не чете! Виж темата "КАК СЕ ЗАЛАГА ДЖИБРАТА ОТ КАКЪВТО И ДА Е МАТЕРИАЛ" от "Суровини и ферментация"! МНОГО ВАЖНО ПРИ КУПУВАНЕТО - ПИТАЙТЕ КОЛКО Е ПРОЦЕНТНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЗАХАРИ В ИЗОСУИТА КАТО КУПУВАТЕ!!! Примерно: 50% захари, 70%, трябва да знаете, какво копувате и какво плащате!!! 1 кг. захар = 1 кг. захари и по-малко след инверсия и преспадане на влагата, а ако изосуита е с 50% захари то трябва да сложите 2 кг. от него спрямо 1 кг. захар и цената утива в небето!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 19:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
Благодаря колега за точния и изчерпателен одговор :prost:

:? :explode: Аз защо след като не можеш да ми отговориш на

зададения вапрос точно и конкретно както колегата по горе

се опитваш да одговаряш неподготвен :?

п.п.Аз нищто лично :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 19:52 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
alambik, приемам критиката :megagrin:
mirko, и на мен ми се случва :D Нищо фатално не се е случило. Не се засягам. Основната ми критика към теб беше, че много бързаше да получиш отговор и пишеше пост след пост. Но не можеш да отречеш, че ти казах да мериш, нали :prost:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Захар
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 20:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
:prost: да така е та нали това е целта на саита да си помагаме ,и научаваме нови неща за направата на елексира наречен ракиика :prost:
Наздраве и успех на всички които обичат да консумират ,и произвеждат тази прекрасна БГ напитка :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 151 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vesko11 и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима