Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:32

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2012, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
[quote="Илиян Илиев™"]Утайката от второто имам предвид. Демек да сложа на второто бентонит да се избистри и каквото остане като утайка, дали има смисъл да я смешам с малко второ и да я вкарам в казана за ракия или си е излишно упражнение.

:?
Човече, обърках се. Какво мислиш да правиш - бистриш второто, отделяш утайка и я смесваш с избистреното вино - това ли? Има ли смисъл това, освен някакви сухи тренировки... като в казармата.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2012, 16:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Ми понеже за сега не искам да правя всичкото второ на ракия та за това. Ще остане известно количество бистро, което евентуално по-натам пак ще стане на ракия, но питането ми е за това което не успея да отделя от мътилката.

Да дам и пример - ако от 100 литра останат 5 литра утайка и 5 литра мътно вино. Има ли смисъл да ги смешам плюс още 10 литра от вече избистреното за да варя два пъти по 10 литра или да добавя само на мътното вино 5 литра бистро и да изваря само веднъж 10 литра, а утайката да иде в канала?

Числата са условни. Не знам колко утайка ще излезе, защото е откалявано веднъж, но при слагане в хладилника продължава да отделя усърдно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2012, 23:04 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Илиян Илиев™ написа:
п.п.п. Задавам този въпрос, защото при всяко преточване остават едни 5-10 литра, които няма как да отделя бистри от утайката. Та си викам - така и така ще ги метна на ракия, дали има смисъл да добавям още утайка и второ вино. Има ли алкохол тая утайка или си е обикновен боклук, който ще влоши качествата на алкохола изкаран от второто.

Пробвай да ги охладиш до -5-7 градуса за около 24 часа...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka, ivan4o, kocyo и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима