Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 19:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2012, 16:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2012, 21:47
Мнения: 30
Днес ми донесоха от Франция една затварачка за коркови тапи. Тъй като не се събрала в багажа я разглобили. Събрах я... но не съвсем. Тя е затварачка за коркови тапи тип "Еко". Успях да сложа зсичко на мястото му с изключение на онази кутиика в която се поставя тапата. Има няколко пласмасови парчета с пружини които не зная и ве мога да наредя. Някой ако има такава може ли да ми помогне с някаква схема за подредба на този механизъм...
А иначе аз продължавам с пъзела.... :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2012, 17:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
Има ли някъде написано точното име - напиши в търсачката на гугъл и потърси за снимки на тази затварачка, уголеми ги и ще видиш как да я сглобиш и :verzweifelt: дали нещо не липсва от частите. Успех


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2012, 18:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2012, 21:47
Мнения: 30
Затварачката е като тази
http://zlatnatabachva.com/index.php?pag ... &Itemid=54
Сглобих я но не мога да наредя челюстите. Те представляват една кутия с няколко??? пластмасови притискача. Когато вдигнеш ръчката трябва да се разширят, поставяш между тях тапата и когато натиснеш надолу те се събират, притискат тапата да стане по тесна и едно бутало я избутва в гърлото на бутилката.
За съжаление всичко беше в насипно състояние ни не знам как да подредя притискачите. А части не липсват. Като гледам май има и два резервни.... :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2012, 09:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2012, 21:47
Мнения: 30
Подредих пъзела...
Темата може да се затваря. Тази или другата седмица отивам да източа виното. Избистрям/ако има нужда/ Сулфатирам и наливам по шишета.
Готов съм да посрещна тези пусти празници....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2012, 11:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Бай Руси не е ли рано за затваряне на виното в бутилки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2012, 16:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2012, 21:47
Мнения: 30
Слушай сега байовото.... ;)
Преди две седмици с един приятел седнахме да гледаме мача/ оня дето ние червените надиграхме сините, но ги пожалихме/. Та моя приятел който е тъмно син похвали доста моето червено. Изпихме 3-4 кани а барбекюто не спираше да дими - ребърца, пържолки, флейки... гъби и тиквички. Виното беше станало но понеже беше първо точене още не беше се избистрило съвсем.
Сега ще го отточа от майката и процедирам по следния начин. Наливам го в шишита от по 10 литра. Във всяко шише слагам по 3-4 пръчки дъбов чипс мое производство/защото нямам буре/, добавям 5-10 мл серниста к-на / в зависимост от годината/, затварям и оставам на тъмно вече в мазето в София. Оставам си 2-3 шишета без добавки да си наливам вечер защото и "Асан е хора". След 2-3-4 седмици отливам внимателно и бутилирам...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2012, 19:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Сернистата киселина не се ли слага преди да се бутилира ,за да убие гадинките в виното.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 09:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Се слага преди бутилиране и то в малка доза, но не за да убива нещо, а за да не позволи развитието на оцетни и други бактерии за в бъдеще - по време на отлежаването в бутилките.
Ако ще се консумира бързо виното може и да се пропусне тоя момент, даже е по-добре без нея.
Всъщност - да може и така да се каже - убива нещо което още не е живнало :)
Но най-добрият консервант си е силният алкохол във виното и да няма никаква остатъчна захарност.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 10:33 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Бай Руси написа:
Слушай сега байовото.... ;)
Преди две седмици с един приятел седнахме да гледаме мача/ оня дето ние червените надиграхме сините, но ги пожалихме/. Та моя приятел който е тъмно син похвали доста моето червено. Изпихме 3-4 кани а барбекюто не спираше да дими - ребърца, пържолки, флейки... гъби и тиквички. Виното беше станало но понеже беше първо точене още не беше се избистрило съвсем.
Сега ще го отточа от майката и процедирам по следния начин. Наливам го в шишита от по 10 литра. Във всяко шише слагам по 3-4 пръчки дъбов чипс мое производство/защото нямам буре/, добавям 5-10 мл серниста к-на / в зависимост от годината/, затварям и оставам на тъмно вече в мазето в София. Оставам си 2-3 шишета без добавки да си наливам вечер защото и "Асан е хора". След 2-3-4 седмици отливам внимателно и бутилирам...

Колега,младо вино не се бутилира.Ако бутилираш то го направи през лятото,тогава виното е "съзряло" и не е в детска възраст. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 10:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Бай Руси послушай хората и не бързай да бутилираш,около май- юни е добре.Трябва да втаса виното.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 11:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2012, 21:47
Мнения: 30
zagi_bg написа:
Бай Руси послушай хората и не бързай да бутилираш,около май- юни е добре.Трябва да втаса виното.

Няма проблем момчета. Ще седи в десетлитровите шишета до март-април и ще бутилирам тогава. Ако остане де.... :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2012, 11:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Моето "втасва" къде февруари :megagrin:
Демек - изпиваме го.
Та не го ли бутилирам тогава, не остава нищо.
Но пък почва бирата ...

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka, dimm44 и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима