Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 16:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 12:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
Здравейте,направих си нов 40 лт казан....няколко пъти писах че съм нов и нищо не знам за производството на ракия,помогна ми този сайт и съветите на майсторите в него,Благодаря ви.Ще се опитам да прикача снимки на казана.от 300 кг заложено грозде добавено 60 лт вода и 15 кг захар,с обща захарност 21 получих около 200 кг шира.След изваряването получих около 30 лт 57 градусова ракия,2 лт първак.Патоките ги преварих веднъж,взех до 50 градуса и останалото изхвърлих.Направих си и маслоуловител,от който много съм доволен...
Още веднъж ви благодаря за съветите.Сигурно имам още много неща да науча.следя с интерес написаното.Нещо не успях с деградацията на ракията,намерих деситлирана и дейонизирана до 0 вода ,но след разреждането вкуса бие на вода,разредих малко количество само за опит до 43 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 12:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
нещо не успявам да прикача снимките,моля за помощ


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 14:08 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Качи ги на postimage.org примерно и пусни линкове към тях

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 14:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Модератор:
Малко редактирах поста. След като качиш картинката, от долу избираш "Thumbnail for Forums " и този линк постваш във форума


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 14:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Яну 2012, 12:10
Мнения: 56
alex написа:

Какво има в бурганя?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 16:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
lukas51 написа:
alex написа:

Какво има в бурганя?


ракия


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 17:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Има ли пълнеж във вертикалната тръба? И махни изолацията на хоризонталната тръба, защото буркана остава с по малка температура и се явява като хладник,ще ти събира и от хубавия материал. :!:И трябва да е/буркана/ по близко до казана, за да може да влезе в режим с него и да отделя фузелите.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 17:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
MONI BARONA написа:
Има ли пълнеж във вертикалната тръба? И махни изолацията на хоризонталната тръба, защото буркана остава с по малка температура и се явява като хладник,ще ти събира и от хубавия материал. :!:И трябва да е/буркана/ по близко до казана, за да може да влезе в режим с него и да отделя фузелите.


не,няма пълнежи,след като спирах казана и отварях буркана измерих има ли някакв алкохол в него.?маше някаква течност която миришеше гадно,но спиртомера не показваше никакви признаци на алкохол....благодаря за съвета,ще се опитам да го гоближа до казана,но вече ще е догодина:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 17:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Позравления за казанчето, много е красиво и ще ти върши чудесна работа.
Малко си се презастраховал с тези шпилки. По-добре да се вдигне капака, от колкото да гръмне казана. Използвай някакви пружини като тези на Ivo 68.
Спирателния кран, ако е на изхода на охлаждащата серпентина(както ми се струва от снимката) веднага го махни. Не само че е излишен, но в комбинация със шпилките е направо взривоопасен.
Като изключим това, още един път БРАВО за казанчето - страхотно е!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 17:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
alex написа:
MONI BARONA написа:
Има ли пълнеж във вертикалната тръба? И махни изолацията на хоризонталната тръба, защото буркана остава с по малка температура и се явява като хладник,ще ти събира и от хубавия материал. :!:И трябва да е/буркана/ по близко до казана, за да може да влезе в режим с него и да отделя фузелите.


не,няма пълнежи,след като спирах казана и отварях буркана измерих има ли някакв алкохол в него.?маше някаква течност която миришеше гадно,но спиртомера не показваше никакви признаци на алкохол....благодаря за съвета,ще се опитам да го гоближа до казана,но вече ще е догодина:)

Тогава махни само изолацията след буркана....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
ivobal написа:
Позравления за казанчето, много е красиво и ще ти върши чудесна работа.
Малко си се презастраховал с тези шпилки. По-добре да се вдигне капака, от колкото да гръмне казана. Използвай някакви пружини като тези на Ivo 68.
Спирателния кран, ако е на изхода на охлаждащата серпентина(както ми се струва от снимката) веднага го махни. Не само че е излишен, но в комбинация със шпилките е направо взривоопасен.
Като изключим това, още един път БРАВО за казанчето - страхотно е!


Благодаря ти,чудех се как да се оттърва от това да приготвям тесто и го направих с уплътнител...това за пружините е чудесна идея,благодаря ти още ведней,до догодина ще си го модернизирам повече и сигурно идеята с пружините ще е една от промените.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 17:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
MONI BARONA написа:
alex написа:
MONI BARONA написа:
Има ли пълнеж във вертикалната тръба? И махни изолацията на хоризонталната тръба, защото буркана остава с по малка температура и се явява като хладник,ще ти събира и от хубавия материал. :!:И трябва да е/буркана/ по близко до казана, за да може да влезе в режим с него и да отделя фузелите.


не,няма пълнежи,след като спирах казана и отварях буркана измерих има ли някакв алкохол в него.?маше някаква течност която миришеше гадно,но спиртомера не показваше никакви признаци на алкохол....благодаря за съвета,ще се опитам да го гоближа до казана,но вече ще е догодина:)

Тогава махни само изолацията след буркана....


добре,ще го сторя,исках да попитам има ли нужда да се поставят повече от едно бурканче за маслоуловител....бистротата в ракията е безкоректна,бях изумен


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 18:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Може и 10 буркана да сложиш но; ще пиеш водка а не ракия :!:
Така е идеално, не си усложнявай живота.......

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 18:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
MONI BARONA написа:
Може и 10 буркана да сложиш но; ще пиеш водка а не ракия :!:
Така е идеално, не си усложнявай живота.......

:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
alex написа:
След изваряването получих около 30 лт 57 градусова ракия,2 лт първак.Патоките ги преварих веднъж


Имам чувството, че си преварил всичкия материал наведнъж, т.е. градусът на материала за преварка е бил към 50. Дано не съм прав, но ако е така следващия път разреди с вода до към 30, да не те пишат в софийските вестници ;)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима