Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 18:53

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2013, 08:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2012, 07:43
Мнения: 18
здравейте, понеже не намерих такава тема реших да пусна нова.понеже темата може да е полезна и за други,споделете как премахвате нагара по дъното на казана.
моят беше хванал доста дебел слой нагар и след доста търкане неуспях да го махна изцяло.
предполагам,че този нагар е причина за по-бавното загряване на казана,понеже при оставянето само на жар,едвам едвам тече ракияата.
вчера го поизтърках и ще видим следващия път какъв ще е резултата


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2013, 22:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Внимавам да не загори.
Все пак се случва играе яко телената четка.
Обърни от дръвца на газ имаш по добър контрол и по малко загарки


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2013, 22:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Аз разбрах ,че става въпрос за нагара от външната страна.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2013, 08:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2012, 07:43
Мнения: 18
да,точно така. става въпрос за нагара от външната страна на дъното на казана.
след дълга употреба се получава този нагар


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 14:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 95
Местожителство: Варна
Нямам такъв проблем.Моя казан лежи в/у 6мм ламарина.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2013, 21:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2012, 07:43
Мнения: 18
нали като лежи казана на ламарината по-трудно се нагрява.а и дъната на медните казани са тумбести и ми е чудно как ще стане фатката


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 21:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 95
Местожителство: Варна
Плоско дъно, ниско огнище. Изолиран е с 25мм силикатна вата срещу загуби на топлина, над нея ламаринка.Капака завивам с 3мм силикатен плат да не му духа :D да не изтива. Целия казан отнов завит с дюшек от силикатен плат 2мм и вата минерална 75 мм дебела/. С най-ниска работна температура е мин.вата -700 гр С. Останалите материали са на 1260 грС - не се боят и от директен огън.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2013, 17:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Интересно защо си завил капака на казана.Ако под капак разбираш купола то е горната част от която излиза лулата не е необходимо той играе роля на въздушен дефлегматор.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 15:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 95
Местожителство: Варна
cavxan - малко преди да потече го махам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka, vnnaidenov и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима