Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 11:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2013, 11:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 16:09
Мнения: 5
Привет. Искам да попитам лула Фи 28- 2м. и серпентина Фи 28- 1м + Фи 22- 5м дали ще са достатъчни за казан от перални(2 барабана+ 1 барабан за капак)-мисля, че чистата вместимост е около 80л. Сигурно ще ползваме метален варел за охладител. Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2013, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
На мойта от перални /събира точно 70 л, повече не е желателно да се слага, че ще прелее/ серпентината е Ф15 а лулата Ф22, мисля, че така бяха...2 м лула и 5 или 6 м серпентина.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2013, 21:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 16:09
Мнения: 5
Благодаря на Валерко за отговора. Аз в крайна сметка сложих 5м -Ф22 за серпентина и общо 2м-Ф28 за лула(вертикалите по 30см и хоризонталата-140см),редуцираща муфаФ22-Ф28 като чашка,където лулата влиза в серпентината, 200 л поцинкован варел за охладител, купих си и газов котлон за казани, с бутилка и вентил. Вече сварих и първата ракия-от смесени джибри грозде и джанки:7,8 л на 50 градуса, като варих само чорбата.:)Като се има впредвид, че бях сложил много малко захар, мисля че добре се получи :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2013, 19:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Според мене малко си изкарал. Последния казан от миналата седмица само грозде /вино, течност/, точно 65 л, извадих 11 л на 50 градуса + 2,5 л на 39-40 градуса + 2 л паток. По-предната седмица пак 11 л на 50 градуса + 2 л паток мешано грозде и джанки, но беше около 50 л течност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2013, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 16:09
Мнения: 5
valerko написа:
Според мене малко си изкарал. Последния казан от миналата седмица само грозде /вино, течност/, точно 65 л, извадих 11 л на 50 градуса + 2,5 л на 39-40 градуса + 2 л паток. По-предната седмица пак 11 л на 50 градуса + 2 л паток мешано грозде и джанки, но беше около 50 л течност.



Ами начинаещите сме така-малко изкарваме:) Като задобрея, сигурно повече ще вадя:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bat Valio и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима