Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 01:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 01:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Освен грешката при калибриране на спиртомерите съществуа и грешка при измерването понеже спиртомерите се калибрират при 20 градуса целзии. Когато температурата е различна от 20 градуса по целзии спиртомера дава грешка при измерването, защото той мери плътност а плътноста на течностите е различна при различни температури.
Тези таблици показват разликите в показанията на спиртомерите при различни температури, те са от книгата на проф. Атанас Янков ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО В ДОМАЩНИ УСЛОВИЯ от 1992 г.
ИзображениеИзображениеИзображение

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2009, 17:57 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
направи снимките с по добро качество за да ги смъкна .моля :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Май 2009, 10:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Изпратих ти цялата книга, ако има други желаещи да пишат. :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Май 2009, 00:58 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
Качих таблиците тук:

Correction Table for an Alcoholometer Calibrated at 20°C

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Май 2009, 10:37 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
благодаря ви колеги ,много от давна ми трябваха :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2009, 18:43 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
би трябвало да има таблици за температурна компенсация и на воднозахарни разтвори за точно отчитане . с молба към админа ако може да помогне ,благодаря предварително . :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2009, 21:09 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
Виж тук:

http://www.howtobrew.com/appendices/appendixA.html

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2009, 21:24 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
тази мисля че е при калибровка 15 градуса на аерометара мен ми трябва при 20


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2009, 23:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ето една таблица от книгата "Домашното вино" там е дадено и в %

Изображение

Разликата в показанията за интервал от 20 градуса е ~1%, според мен да се вманиячаваме чак толкова няма смисъл.

Преснел съм цялата книга, но не съм обработил копията, ще съм готов другата седмица АКО НЯКОЙ ЖЕЛАЕ ДА МУ Я ПРАТЯ ДА СИ ПИШЕ е-mail. :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2009, 15:17 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
Преизчислих таблицата:

http://www.howtobrew.com/appendices/appendixA.html

за на база 20°C:

Код:
T °C   Delta G
0   -0,0016
1   -0,0017
2   -0,0017
3   -0,0018
4   -0,0018
5   -0,0018
6   -0,0017
7   -0,0017
8   -0,0016
9   -0,0016
10   -0,0015
11   -0,0014
12   -0,0013
13   -0,0012
14   -0,001
15   -0,0009
16   -0,0007
17   -0,0006
18   -0,0004
19   -0,0002
20   0
21   0,0002
22   0,0004
23   0,0007
24   0,0009
25   0,0012
26   0,0014
27   0,0017
28   0,002
29   0,0023
30   0,0026
31   0,0029
32   0,0032
33   0,0035
34   0,0038
35   0,0042
36   0,0045
37   0,0049
38   0,0052
39   0,0056
40   0,006
41   0,0064
42   0,0068
43   0,0072
44   0,0076
45   0,008
46   0,0084
47   0,0088
48   0,0093
49   0,0097

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2009, 16:47 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
В момента захаромера ми показва 1025 при температура 35 градуса, не мога да вдяна колко е всъшност и до колко трябва да падне за да е 0 благодаря предварително :D

Изпратено след 2 минути 24 секунди:
няма ли сравнителни таблици при показания от 1000 нагоре


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима