Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 05:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2013, 18:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Ное 2013, 23:46
Мнения: 8
http://armyshop.dir.bg/_wm/catalog/item ... 06&dflid=3
Колеги,на това казанче лула 28 ф и с дължина 2м каква серпентина ше му ходи .Мисля да сложа серпентина 8 метра и 18 ф. Свързването с месингов холендър към клапана за парата и да се сложи термометър в началото на лулата.Охладител 100 литра.Благодаря за мнения


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2013, 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
vanko 3322 написа:
http://armyshop.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=21004&df=45806&dflid=3
Колеги,на това казанче лула 28 ф и с дължина 2м каква серпентина ше му ходи .Мисля да сложа серпентина 8 метра и 18 ф. Свързването с месингов холендър към клапана за парата и да се сложи термометър в началото на лулата.Охладител 100 литра.Благодаря за мнения

Колкото по-голям диаметър толкова по бързо ще вариш, имам в предвид за по малко време.... сам избираш :prost2:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 14:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Ное 2013, 23:46
Мнения: 8
Колеги,днес реших да направя първи опит за варка с новия казан.100л войнишка бака и охладител 200 л. лула 1.5 м ф 28.и серпентина 7 м ф 22.Насипах 80 литра прецеден ябълков материал.Не беше мисля преврял както трябва ,но бях решил да го жертвам да почистя серпентината. Излязоха си 5 л патоки.но питането ми е свързано с друго. Струйката върви ледено студена ,но се усеща и въздух в голямо количество,който върви на тласъци от чучурчето.Къде е проблема нещо неправилно навита серпентина ли ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 15:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Или серпентината няма плавен наклон(някъде имаш хоризонтален участък) или огънят е неравномерен- слагаш яко дърва на моменти.Само патоки ли изкара ? Колко като литри и като градус?

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 18:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 10:55
Мнения: 53
Местожителство: В.Търново
И аз имах същия проблем,ракията си върви студена а на тласъци излиза студен въздух,забелязах че казана леко се раздува,все едно нещо подпираше на лулата и изведнъж тръгва.Отварях промивах лулата и сепрентината но нищо не се оправи.Аз обвиних материала защото веднага заложих друг материал и всичко протече нормално.На някой може да му е смешно но след две седмици варих от същия материал и пак същия проблем.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 18:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
А ,за колко време успя да дестилираш тези 80л ябълков материал?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 18:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Много гъст материал,образуват се големи парни балони и за това върви ракията на тласъци.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 18:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Материала е прецеден,остава много силен огън или обратен наклон в серпентината.Нека някой колега,който се сеща къде беше писано за проверка на наклона на серпентината да пусне едно линкче.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 19:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Градски; отговарям на ''petrov_''. ти къде видя че материала е прецеден :wallbash:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 19:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
"лула 1.5 м ф 28.и серпентина 7 м ф 22"
vanko 3322, на месинговото холендърче колко е диаметъра? Да не би там да дроселира от малък вътрешен диаметър.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 20:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
petrov_ написа:
И аз имах същия проблем,ракията си върви студена а на тласъци излиза студен въздух.

И при мене е така :nixweiss: Варил съм и гъсто (круши)и вино проблема си остава...
Ползвам газов котлон,значи промяната на огъня отпада...При мен,когато пусна повече
газ (усилвам огъня)въздуха,които излиза на тласъци не се усеща.
Имам чувството,че и от този въздух имам загуби на ракия...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 21:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Съжалявам,чел съм поста на vanko 3322


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2014, 22:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
ПРепратката за серпентината и обратния наклон не мога да я намеря,но пък се сещам за какво иде реч там.
Проверката е като наливаш вода в охладителя серпентината да се обмокря възходящо тоест да няма части от нея(примерно 30тина см) ,които да се намокрят от водата цялостно наведнъж -тоест така се вижда дали има обратни наклони и водоравни части от серпентината.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2014, 15:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Ное 2013, 23:46
Мнения: 8
Колеги,благодаря за мненията. Използвам газов котлон 9 кв и като протече веднага намалих огъня на горелката.Време за завиране около 1ч и 50 мин.Тръгна си на 50 гр и се помотах до 12 и спрях.Много вероятно е да е проблема в наклона на серпентината и мойте съмнения са в 3 и 4 навивка .но е възможно прехода от лулата в казана,според мен е ф 22.Това ми отне около 3 часа за пробната варка.Възможно ли е серпентината в охладителя я правих на равно и няма проблем при оттичането .а на самото място където се налага варя има наклон и оттам да е проблема .Май ще нивилирам охладителя и а с малко пращини от виното ще пробвам пак след месец


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: малко помощ
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2014, 16:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Това което ти каза" ilu6a" работи .Потапяш маркуча на дъното на съда, пускаш водата леко, сипваш си едно питие и само гледаш.Аз съм имал случай, с не фиксирана спирала , и докато пълнех охладителя видях ,че следва издънка.Няма значение че варела е наклонен.Гледай как се мокри самата спирала.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима