Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Юни 2017, 07:08 Дата и час: 25 Юни 2017, 07:08

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2014, 18:58 
Offline

Регистриран на: 11 Авг 2009, 21:21
Мнения: 39
Местожителство: Burgas
Прикачени файлове:
Picture 2434-1.jpg
Picture 2434-1.jpg [ 162.77 KiB | Прегледано 1591 пъти ]
Здравейте колеги,да покажа и моята бойна техника.


Прикачени файлове:
Picture 3054-1.jpg
Picture 3054-1.jpg [ 215.06 KiB | Прегледано 1591 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2014, 23:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 260
Местожителство: ESPAÑA
Браво кaishev,гледам въоражил си се до зъби :) а и брашното май отпаднало от списъка ми се види :D успешен сезон ти желая.
Поздрави.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2014, 19:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 627
Местожителство: София
[quote="ilu6a"]Лъчо,какво да пиша за филтъра-работи безотказно и бистротата при белите просто отива един клас нагоре.Снимки не мога да направя-нямам толкова добър фотоапарат да хване разликата в бистротата срещу светлината.Филтрирах с шихти S20,които даже не са за фина филтрация на бяло...Догодина с шихти S10 те са с приблизителен размер на порите 0,8 µм докато тези с които сега филтрирах са 3 µм.
За мен инвестицията си струва,пък винаги мога да ти услужа с филтъра за 100тина литра.[/quote]

Благодаря за този отговор.
Аз понеже също се интересувах за филтри и шихти, ще напиша тук характеристиките, за да не ровя наново.
S20 - 3 микрона(няма да търся мю) - финна филтрация на червени;
S60 - 6 микрона - груба и за избистряне на бели;
S80 - 8 микрона - груба за червени;
S10 - 0,8 микрона - бели финно.

Знам че този пост не е за тази тема, но съдържа ценна информация и не е за в "Кръчмата". И не е да стои на хвърчащо листче.
Ако Админите преценят, нека го преместят където трябва. Аз поне не знам да има тема за филтри.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2015, 18:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 627
Местожителство: София
Благодаря, че не ми е изтрито това ми мнение. Не че имам развитие по въпроса, но... НЕ ПРЕСТАВАМ ДА МИСЛЯ ПО ВЪПРОСА НА БИСТРОТАТА. Особено на белите вина. И не съм доволен. Е, и през студ минава и кво... Някаква бутилка от лев и нещо, с незнайно съдържание...
Ма как да занимавам Илията с некви си 100 литра. Неудобно ми е някак си.

Утре ще снимам и новото бяло, но се опасявам от същият резултат.


Прикачени файлове:
2014-04-17-4.jpg
2014-04-17-4.jpg [ 92.19 KiB | Прегледано 1255 пъти ]

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2015, 23:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
Когато решиш ,филтъра не е проблем.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2015, 15:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 344
Местожителство: Берлин
Прикачени файлове:
2015-08-27-2068.jpg
2015-08-27-2068.jpg [ 70.54 KiB | Прегледано 1011 пъти ]


Моите първи рожби...

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 11:19 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 277
Ето я и моят казан. Нов, нов още греят заварките :megagrin:
Прикачени файлове:
6b53f5877bcf2255ac68a11ad36cc84f387fa216ab9879da0a74c85e007c5603.jpg
6b53f5877bcf2255ac68a11ad36cc84f387fa216ab9879da0a74c85e007c5603.jpg [ 124.33 KiB | Прегледано 802 пъти ]


Прикачени файлове:
1e359b011f5a5b48c4f50b21df5464365fe1bbde125c05fbc947acf981f406ac.jpg
1e359b011f5a5b48c4f50b21df5464365fe1bbde125c05fbc947acf981f406ac.jpg [ 125.55 KiB | Прегледано 802 пъти ]


Прикачени файлове:
e9c95d63c6f704c5e0aad4671b818e98f426e7135017d74a772f0e61654cdeac.jpg
e9c95d63c6f704c5e0aad4671b818e98f426e7135017d74a772f0e61654cdeac.jpg [ 118.74 KiB | Прегледано 802 пъти ]


Прикачени файлове:
1e359b011f5a5b48c4f50b21df5464365fe1bbde125c05fbc947acf981f406ac.jpg
1e359b011f5a5b48c4f50b21df5464365fe1bbde125c05fbc947acf981f406ac.jpg [ 125.55 KiB | Прегледано 802 пъти ]

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 12:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
ААА тези "ракети" както се изрази един неуважаван от мен форумник са мой патент...Ама супер е ..честито!!!От кайсии да се скинеш да вариш :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 15:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2014, 14:13
Мнения: 59
Местожителство: София
Цитат:
Ето я и моят казан. Нов, нов още греят заварките :megagrin:


Със здраве да се ползва!
Може ли още някои ТТ данни на уреда - литраж, дебелина на дъното и стените, диаметър, височина и цена?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2015, 12:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2015, 08:22
Мнения: 45
Да покажа и аз с какво разполагам. Може да се ползва като pot still, LM и VM. Като VM не съм го ползвал, така и не направих място за термометър. За бойлер ползвам два кега от бира, 30 л/2000 W и 50 л/2500 W. Колоната е 1 м, ф42 мм, в режим LM пълнеж от домакинска тел по цялата дължина. Продуктови охладител е 60 см, ф22 мм върху ф15 мм, а рефлуксовия е 6 м ф6. Малък и компактен, често го ползвам в кухнята. :megagrin:


Прикачени файлове:
Pot Still.JPG
Pot Still.JPG [ 199.37 KiB | Прегледано 686 пъти ]
LM.JPG
LM.JPG [ 200.2 KiB | Прегледано 686 пъти ]
Condensers.JPG
Condensers.JPG [ 178.9 KiB | Прегледано 686 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2015, 15:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Дек 2014, 23:18
Мнения: 7
Местожителство: Плевен
От какъв материал е изолацията на кега и от къде мога да я закупя?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2015, 17:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2015, 08:22
Мнения: 45
Aeroflex. Купих я от тук:

http://www.shop.bg-maistor.com/aeroflex-listova-izolatziya-na-platno-19mm-detail

Тази изолация не е приложима при подгряване на газ.

_________________
If the angels don’t take their share ... the rest just isn’t worth taking!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2015, 10:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Ето и моят домашен дестилатор,идеален за джибри в туба за вода 10л и за преварки.Обемът му е около13-14л.


Прикачени файлове:
IMAG0769.jpg
IMAG0769.jpg [ 64.52 KiB | Прегледано 489 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2015, 13:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2015, 21:15
Мнения: 43
Местожителство: BG-Sofia
Джобен дестилатор. Брей, преди 30 години да имах такъв дестилатор в казармата :roll: А бях артелчик. Разполагах със плодове всякакви... :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2015, 18:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2015, 22:05
Мнения: 89
Китайския Дядо Коледа донесе част от подаръците :ultragrin: :hurra:
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Feel free и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима