Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 02:26

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2014, 20:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2014, 18:23
Мнения: 4
Здравейте аз съм нов член на форума и и имам 1000 въпроса но ще я карам по полека
Така неразбирам от варене на ракия но нямам избор .В едно селце съм и има клиентела но трябва да изкусуря системата
но незнам от къде да започна
1-наклона на лулите
2-маслоуловители
3-чучур за спиртомер
4-миене на казан,капаци с водоструиика?
5-есенция за каисии сливи от къде и колко да слагам?
Утре качвам снимки
Имам 3 селски казана 170 250 270 литра


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2014, 20:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Мар 2013, 21:20
Мнения: 14
Местожителство: Варна
:o Опс не така бе човек по спокойно първо почваш да четеш темта
Технология на високоалкохолните напитки лека полека ще влезеш в час
аз поне така направих четях препрочитах и намерих отговорите на въпроси дето нямаше кой
да ми отговори преди ;) така че постепенно навлизай в темата за да се изучиш и да не позволяваш хората да се тровят с ацетонка :explode: още повече че ще си казанджия а за по щекотливите въпроси все ще се намери кой да ти отговори четене му е майката :buch:
пп.пожелавам ти успех в начинанието и да станеш казанджия еталон :thumbs1:
А това с есенциите го забрави.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014, 14:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
kazankata_1 написа:
...Имам 3 селски казана 170 250 270 литра...
jorosto написа:
... и да станеш казанджия еталон...
Може но зависи и доколко ще му позволи наличната техника... Успех! :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014, 21:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2014, 18:23
Мнения: 4
тези чучури от прави ли ги някой от форума да си поръчам ,че само наливам чашки през 5 мин.
а и ште си вдигна авторитета малко. та да се види че се прави нещо :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014, 06:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Мар 2013, 21:20
Мнения: 14
Местожителство: Варна
kazankata_1 написа:
тези чучури от прави ли ги някой от форума да си поръчам ,че само наливам чашки през 5 мин.
а и ште си вдигна авторитета малко. та да се види че се прави нещо :lab:

Може би за това сатва въпрос :megagrin:
viewtopic.php?f=9&t=34&start=240
:buch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014, 06:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Мар 2013, 21:20
Мнения: 14
Местожителство: Варна
jorosto написа:
kazankata_1 написа:
тези чучури от прави ли ги някой от форума да си поръчам ,че само наливам чашки през 5 мин.
а и ште си вдигна авторитета малко. та да се види че се прави нещо :lab:

Може би за това сатва въпрос :megagrin:
viewtopic.php?f=9&t=34&start=240
:buch:

Или така
viewtopic.php?f=9&t=34&start=270
:buch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014, 23:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2014, 18:23
Мнения: 4
Да за това става въпрос пи
но дали може да се купи от някъде
за да си поръчам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2014, 18:23
Мнения: 4
И още нещо този уред където мери ПХ-то
ми е много интересно дали може да се използва за пращината и ако е пот 2.5 да слагам примерно сода докато нестане 3.0 за да си спестя непричтностите че хора всчкакви


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 06:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Мар 2013, 21:20
Мнения: 14
Местожителство: Варна
:buch:
viewtopic.php?f=7&t=585
тема за размисъл :roll:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 13:51 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
kazankata_1 написа:
И още нещо този уред където мери ПХ-то
ми е много интересно дали може да се използва за пращината и ако е пот 2.5 да слагам примерно сода докато нестане 3.0 за да си спестя непричтностите че хора всчкакви

Оцета е приблизително с РН 2,4...та ако ти попадне такъв материал се съмнявам да става за дестилиране.
Повдигането трябва да е до РН3,4-3,5.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима