Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 14:41

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Май 2010, 13:46 
Offline

Регистриран на: 30 Май 2010, 13:42
Мнения: 1
и аз си направих казан за ракия от три перални но последната която е полска и направихме вланец от бойлер с 8 болта и от там се пълни и празни събира около 120 л а само дж
ибри около 90-95


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2010, 08:22 
Offline

Регистриран на: 22 Апр 2009, 07:11
Мнения: 5
Местожителство: София
Неръждавейката спокойно се заварява с телоподаващо неръждаема тел и газ каргон. Направил доста такива съоръжения и както казват колегите разпространяват се по бързо и от мароканския скакалец :D . Моята констатация е че казана от долу става много добре ако на дъното се завари един лист около 3мм хем да запуши дупките хем да предава по добре температурата и да не се криви при директно нагряване. Най добрия варянт за купол е ако имаме някой стар меден котел така на практика испарението си върви само по мед и не е възможно да се получат някъкви нежелани отклонения във вкусовите качества.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010, 11:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Дек 2010, 15:56
Мнения: 19
[quote="emil emilov"]И моят е същият , това не са български перални , а чешки .
Това е казанът на бъдещето , до няколко години ще превземе районът като ГМО .
Качеството на ракията ми е такова , че приятелите изпиха и патоките , твърдейки че са отлична ракия .
Само съжалявам , че не заварих тръбичка в куполът за термометър , това лято ще я заваря и нея .
Колега , в охладителя тръбата няма ли обратен наклон на места ?[/quote
Да, ама в панелките това не може да се ползва:) Казанът, който сам "сътворих" от гюм за мляко тежи съвсем малко, не заема место, за 3 часа съм готов с 40 кг материал:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010, 15:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Браво браво. даи сега една снимка да го видим :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 18:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Дек 2010, 15:08
Мнения: 14
Прикачени файлове:
CLIP0266_0001.2.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Ооо не колега - лошо ( с най -добри чувства )
нагряването ако е с дърва ти е бавно и малко ефективно .
направи си като мен ако имам снимка отдолу печка и куминче .
Пламъкът да обхваща целият долен казан ...
Имай в предвид че в този форум се гледа и дизайна на казанът .

Просто тук всеки има по няколко казана , и проблемът е да се похвалиш с нещо
по- така ;)

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 21:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Дек 2010, 15:08
Мнения: 14
emil emilov написа:
Ооо не колега - лошо ( с най -добри чувства )
нагряването ако е с дърва ти е бавно и малко ефективно .
направи си като мен ако имам снимка отдолу печка и куминче .
Пламъкът да обхваща целият долен казан ...
Имай в предвид че в този форум се гледа и дизайна на казанът .

Просто тук всеки има по няколко казана , и проблемът е да се похвалиш с нещо
по- така ;)

от къде видя че нагряването е с дърва ....? ми нееее не е с дърва ........с пропан бутан е!Какъв искаш де е дизайна ....ми той си е почти еднакъв, нали от перални е правен ..то няма хиляда модела перални има няколко и горе доле все едно и също става - ракия :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 21:37 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
амиии -няма да се съглася!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 21:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
За дизайна - не знам - дизайнерите да си кажат думата, но казанчето ми изглежда много добро и ще върши работа. Със здраве да си го ползваш. Защо реши, че трябва да запънеш капака в тавана?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 22:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Дек 2010, 15:08
Мнения: 14
ilu6a написа:
амиии -няма да се съглася!

.....е може и дестилирана вода :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 22:14 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
имам предвид ,че и от вида на казана зависи качеството на дестилата...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 22:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Дек 2010, 15:08
Мнения: 14
paro_k написа:
За дизайна - не знам - дизайнерите да си кажат думата, но казанчето ми изглежда много добро и ще върши работа. Със здраве да си го ползваш. Защо реши, че трябва да запънеш капака в тавана?

Ми и според мен няма смисъл от запъване но...... на по възрастните хора (тъста ми )не може да им се дава акъл.... ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 22:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Дек 2010, 15:08
Мнения: 14
ilu6a написа:
имам предвид ,че и от вида на казана зависи качеството на дестилата...

за да се усети качеството на дестилата той трябва да се опита .... :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2011, 22:27 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
има неща които органолептично не могат да бъдат усетени..но все пак те са в дестилата...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2011, 11:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Добре, браво браво . Само внимаваи със заварките защото раждясват и окисляват, даи малко наклон на лулата към хладника за да има повече аромат ракииката. Разрови се малко из форума и виж други казанчета как са направени, може нещо рационално да намериш и абгеидваш твоя.....успех. :)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: demirchoo, teko78 и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима