Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 14:34

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Диаметър лула
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2009, 12:28 
Offline

Регистриран на: 24 Фев 2009, 13:08
Мнения: 33
Здравейте колеги, разгледах форума, гледах и в хомедистилер.ру и .орг , но не мога да намеря отговор, каква е зависимостта на диаметъра на лулата и серпентината от диаметъра на казана. питам защото на моя казан имаше сложена лула ф32 (при ф550 на капака) и първия ми опит да варя беше пълен провал. после си направих една лула уйдурма ф120 към ф28(коносувидна) и нещата стнаха... та мноого се чудех няма ли формула нещо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Диаметър лула
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2014, 18:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Виждал съм няколко казана и диаметърът на лулата варира между 20-30мм. Никакъв проблем при варенето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Моля за информация с каква дебелина е препоръчително да се изработят лулата и медният охладител на 100-120 литров класически казан.
Спрял съм се на лула с Ф= 35мм. общо 3мтр (твърда), и охладител с Ф= 22мм. (мека) - общо 6мтр., но се колебая между дебелина 1мм и 0.8мм. :?

п.с.
За лулата се колебая между 35 и 28мм.... :)

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 18:05 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 560
Местожителство: София
infomar написа:
Спрял съм се на лула с Ф= 35мм. общо 3мтр (твърда) - ДА
и охладител с Ф= 22мм. (мека) - общо 6мтр. - ДА

дебелина - 0.8мм. ДА




От икономически съображения го казвам за дебелината на ламарината. За диаметрите - от практически.
НО, когато работиш с агрегата, трябва да бъдеш с ХЛАДЕН ум. Най-вече при миенето. След дестилация. Защото тогава обикновено стават белите. За да не се изпокриви нещо, деформира...
:wink:

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Диаметър лула
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 18:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Бакалска сметка показва Ф32-34 вътрешен диаметър на лулата за казан с диаметър на повърхността на изпарение Ф550. ;) За нормална експлоатация на аламбик...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: demirchoo, teko78 и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима