Колеги в последно време все повече ме блазни мисълта да си направя парогенератор...........не питаите за какво ми е
Ползвах търсачката но не излезе задоволителен резултат, та ще ви кажа какво съм намислил.
Имам една отливка от чугун около 40 на 40 см с прорези на дъното която мисля да ползвам като дъно на горивната камера,
отдолу ще монтирам два вентилатора (алуминиевите дето са произвеждани в Етрополе), като с това се надявам да произвежда бая киловати(ще ходят много дърва мамка му). Нагоре ще се иззида с огнеопорни тухли и сега идва интересната част, мисля комина да се състои от две тръби по 6 метра, поставени една в друга, вътрешната ще е комина, а между двете ще върви вода която от изгорелите газове ще се загравя и на изхода когато налягането падне ще става на пара.
Входа мисля да е отгоре и да е свързан постоянно към чешмата или към помпа от герана, така колкото по надолу отива водата ще се стопля все повече и повече и накрая когато излезе от дъното през някакъв накрайник поради това че налягането ще падне би трябвало да стане на пара.
Приемам всякакви съвети и ако някои се е сблъсквал с подобен проблем нека да сподели опит.
Поздрави и наздраве