Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 16:02

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2014, 11:54 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 685
http://www.copper-alembic.com/ns/produc ... roduct=104
Здравейте,
Може ли някой да каже какво е предназначението на това изделие.Преводача го определя като "рафиниране на мед,леща". :gott:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2014, 12:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Поредната тема... :?
search.php и въвеждане на думичката "писториус". ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2014, 12:19 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1126
Местожителство: Дупница
viewtopic.php?t=2770

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2014, 13:09 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 685
Благодаря,колеги!
Започвам с четенето и размислите! :buch:
:gott: :respekt:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Дек 2014, 18:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2012, 07:13
Мнения: 12
Уред За Състаряване На Алкохол http://olx.bg/ured-za-sstaryavane-na-al ... -i66332220 Ей това вече е чудо. :megagrin:

_________________
Във виното е истината!
... Но само ако виното е истинско.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Дек 2014, 18:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 874
Местожителство: Плевен
Едни го хвалят,други са скептици.Само който е направил сравнение с прясна ракия и обработена с това чудо може да ти даде мнение.Не бих дал толкова пари,ако лично не преценя работата му.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Дек 2014, 19:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Не съм чул някъде по фабриките да ползват ултразвук за състаряване. А ако беше възможно те първи щяха да произвеждат 40 годишно уиски за 2 месеца.
Ако някой технолог е чувал за обработка с ултразвук да ме обори.
За мен единственото, което помага за състаряване е само кислород и дървесина. Ако щеш в буре, ако щеш принудително.
И топлина, в определени рамки.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Дек 2014, 20:42 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1846
Местожителство: София
victoryvt написа:
Ако някой технолог е чувал за обработка с ултразвук да ме обори.

В историята със сонолизата има българска нишка. Преди около 60 години за дисертацията си Васил Личев е правил експерименти за ускорено състаряване с ултразвук. Колко ацетали действително са произвели, един Бог знае, но злите езици разправят, че изследването е било доста развеселяващо и силно концентрирано около дегустацията на обработени и необработени конячни дестилати, докато един мрачен ден доставката на изследователски материал не секнала :D

За експеримента Личев е използвал 0,95MHz и няколко десетки вата, което е абсолютно несравнимо с 40-те kHz и анемичната мощност на Чудото от линка. По мое мнение продуктът има декоративен ефект или поне не повече от обикновената помпичка за аквариум.

В Щатите са правили сонолиза в комбинация с озон, но експериментът е пропаднал поради появата на несвойствен привкус. Имало е и експерименти (май беше в Одеския конячен завод) за промяна структурата на дървесината с ултразвук, ама буретата на Реми Мартен все са си необработени, а масовото одеско менте с нищо не е станало по-добро...

Айде да слагаме масите, че ще пропуснем Новата :party:
:zauf2:

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2015, 13:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2171
Местожителство: Пловдив
** НЕВЕРОЯТНО! НОВОСВАРЕНА РАКИЯ, ОБРАБОТЕНА НЯКОЛКО ЧАСА С "ВОЛКАНО ЕКСПЕРТ" СТАРЕЕ С ГОДИНИ, ПОДОБРЯВА ВКУСА СИ И ГУБИ ВРЕДНИТЕ СИ СЪСТАВКИ!

Тоя измамник ако го барна, ша го скъсам от бой :x
Помпичка за аквариум върши по-добра работа. Личен опит.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2015, 15:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Кой ли би си признал... ;) Ако някъде по фабриките се работи със сонолиза...
Бай Танасе, помпичката и сонолизата са съвсем различни неща. Физико-химията и т.н. Що се вързвате толкова на рекламата не знам!... В повечко идва "Експерта", експерта е в технологията на обработките, там са скритите неща. След 3-4 опита със сонолиза смятах темата за приключена но скоро си открих грешки, ще пробвам пак като изкарам пресен дестилат. Пробите ми не са с "ВОЛКАНО ЕКСПЕРТ" :warn:
А проф. Личев май е по-известен в чужбина. Нормално... http://sortov.net/lyudi/lichev-vasil-ivanov.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2015, 17:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
atz написа:
Кой ли би си признал... ;) Ако някъде по фабриките се работи със сонолиза...
............................ Пробите ми не са с "ВОЛКАНО ЕКСПЕРТ" :warn:


И аз се бях навил да експериментирам с този уред, но ме отказа "експертната" цена. Защо не го препоръчваш? Питам като човек скаран с електрониката. Какви технически показатели трябва има един такъв уред за да се използва за нашите цели? Не говоря за ала-бала писанията за чудотворните му свойства. Разбираш ме каква идея имам :) . Ето тука http://www.dissercat.com/search?keys=%D ... 2005.18.07 за информация. Но технически характеристики на уреда не открих. Ако кажеш, че става бай Танас да ми го подари на тази цена докато не е размислил. :) Но все си мисля, че трябва минимум поне 400 W при честота 20 kHz, но нямам идея как става на практика. Това за съд поне 20-30 л.

ПП: http://www.google.bg/url?sa=t&source=we ... 6qOC-B3kBw


Последна промяна IVO 68 на 02 Яну 2015, 16:56, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2015, 17:29 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1846
Местожителство: София
За мен това Волкано, изхождайки от смехотворните твърдения на продавача, е чиста проба мошеничество. Ако някой непременно държи и той да се опари, нека поне отърве бай Танас от неговия.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2015, 16:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2171
Местожителство: Пловдив
:? Де е вУлканото бре? - http://olx.bg/ured-za-sstaryavane-na-al ... -i66332220 Не вярвам да са се изчерпали количествата. Някой май следи темата :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2015, 19:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 874
Местожителство: Плевен
Върви като топъл хляб :megagrin: При тази реклама.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2015, 13:38 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1846
Местожителство: София
Джаджата може да има най-различни видими и измерими ефекти, както atz преди няколко месеца беше писал за резултата от полезните му експериментите с дъбовите екстракти. Рекламата разчита на такива неща и на незнанието на хората, в какво всъщност се състои процеса на стареене на дестилата. Смехотворното разминаването идва в твърдението, че може да замениш дългогодишното узряване в буре с абракадабра.

Производителите на качествен алкохол не са банда идиоти, които излишно инвестират в безкрайни изби за отлежаване, при условие че можеха да побаят на дестилата с ултразвук и да си спестят безумния зарар. Екстракцията е само малка част от процесите на стареене на дестилата в буре и изобщо не е ясно, ако я насилваме механично, дали всъщност получаваме желан резултат. Фактът, че дори обемът на бурето, т.е. относителната площ на контакта между дървесина и дестилат, е решаващ, е достатъчен повод да се усъмним в полезността на екстремното интензифициране на който и да е от протичащите при стареенето процеси, защото добрият резултат идва от баланса им, а не от крещяща ванилия, на фона например на галошения тон на неразграден етанал.

Процесите на узряване са сложни и многостранни и най-вече искат време, много време. С волкановата логика можеш да твърдиш, че лозето ти ще узрее за секунди, ако заместиш термоядреното слънчево греене с термоядрен взрив.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима