Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2015, 23:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Толкова се радвам,че вече имам приятели във форума!!!!Наистина ще се получи колективен проект!!!Марио ми даде идеята за тип шарантски.....обема на подгрявания материал ще е 100 литра моля, давайте съвет колко да е дълга серпентината с диаметър 32 мм. за да имам оптимална температура на подгряващия материал ???

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2015, 23:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Честито akiro. :respekt:
Със здраве да го ползваш! :thumbs1:
Ами спретнах ти вече една комбинация към по-добро с наличните материали. viewtopic.php?p=52287#p52287 Непременно трябва да я активираш при следващо пускане...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2015, 23:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Тони, не те разбрах....Това са 2 казана за озахаряване по 170 литра с циркулационна система, които ще работят почти без прекъсване.. :datz:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 00:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Яааа, какъв мохабет сте заформили :D . А Админът щом си трае, значи и на него му е гот ;)
Адаш, направо ни удари в земята, ей на това му се вика мерак :respekt:
Жалко, че те няма до март. Ъъъ имам един тамянка-материал, ама не е сулфитиран, няма да устиска до март...
Мерси, че ми вдигна тонуса и мерака, че ме е натиснала работа и всякакви хоби-проекти съм замразил. Сега поне ще помечтая и аз да си спретна нещо нЕкой ден по на рахат :)
Жив и здрав и умната с германките, ей - да не притропа аванса :lol: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 00:57 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
Налей му патоки, за да се консервира.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 01:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Адаш. мерси!!!! За тази тамянка щях да те тормоза към края на следващото лятото....Даже бус смятам да купувам, да не говорим за 50-100 нови щайги.... :megagrin: Ако знаеш на колко стана работя.... то са лози, то за озахаряването на малца, то са поръчки от USA мелници разни, чилъри.....За виното от TM INOX ..... то бъчви.....225лт.На пролет задължително на вилата да давате съвети..... :megagrin:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 01:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Привет akiro,честито и от мен!! Да си го ползваш със здраве и мерак :2thumbs: ....барната работа,мяза около тепетата да е правено!! :D Колкото до серпентината,не е удачна за подгревателя на шарантскиат.....за оптималната температура да каже Марио!! :megagrin: ...... :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 01:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Към 600 л е, а патоки да имам 1-2 л :verzweifelt:
ПП. Тъй, тъй, адаш :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 01:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Браво бе бай Танасе,ами то като гледам ако го свариш навреме и за VSOP ще остане!! :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 10:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Шарантски в неръждавейка :? Номера не е само да се умъртвят гадинките, или много се отнесохте в мохабетите. :lol:
Колкото до спиртосването, държа спиртосан материал на 22-24%, за всеки случай и на ниска температура...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 12:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
То,че ще от мед е ясно,но от вчера си блъскам главата,може ли да сложа мека връзка-32мм.- долу,където ще се излива в основния казан ???иначе 1-2 мм.грешка и край !!И другото, дали няма да е достатъчно лулата без навивка (серпентина) да мине просто през резервоара,директно -70-80 литра дали ще се загреят от фи 32 мм.на дължина 50 см.за приблиз. 2 часа??Но изчаквам отговор за оптималната температура на подгрявания материал...иначе ще имам само КПД ефект, а гоним и други неща ;) После изчислявяме.....



пп. Или да направя воден кожух- имам две супер пароструийки по 3 литра на 150 градуса пара.... да ги редувам...Плюс добра изолация ?Така лулата ще минава директно като спомагателен нагрев, а ще мога да контролирам точно температурата??Или много се заиграх....?????

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 13:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Спомням си за максимална температура около 40-44*С при шарантските и време от порядъка на 8-10 часа. Доста пъти съм работил като подгрявам материала в казана до такава температура. Благодарение на добрата термоизолация оставяйки го вечер зареден, на следващия ден до преди обед спада до 32-36*С. Иии варя...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
На мен оттдавна ми се мъти една идея ако ще е форумна разработка... - да има ръчка отстрани като на сръбските казани за бъркане. Водна баня ... може, но е опасно, въпреки че така става съд за мацерация и ферментация... А с бъркането става съд 5 в едно- дестилация, озахаряване и варене на бира, ферментация и мацерация и ... внимавайте това е ключово - мотив за пред жената - става заради бъркането съд за лютеница и сладка...
Ха наздраве и със здраве да ползва инсталацията акиро...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Добре че булчето не влиза в тия кръжоци(лютеници и сладки),щот щях да имам бая душевни терзания!! :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2015, 00:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Прикачени файлове:
2015-08-27-2071.jpg
Нова идея-Така и така имам даже два 170 лтр. нерържд. казана за озахаряване-от меден лист цилиндър с вътрешния диаметър на казана-става меден на смешна цена,има си и кран и термометър -медна серпентина -правата и част през горелката,бъркалка изцяло от мед -имам профи лабораторна бъркалка,изолация на казана и.... :zauf2:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: ivan4o, kocyo, Kubeto76 и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима