Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: За бидоните
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2009, 07:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Първо ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ. Та въпроса ми е. Закупих си бидони 120 литра втора употреба в тях е имало каша която слагат на лентите в хранителната промишленост те са изпарени и измити но пак имат дъх на каша. Скакво мога да го премахна


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 02:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юни 2009, 16:51
Мнения: 15
Местожителство: Варна
И на теб здравей!
10-тина пакета каналин(или 2-3 кила натриева основа) и вода една педа и полувина от ръба.
Първо водата , после каналина. Бъркаш БАВНО до прекратяване на реакцията и пълното изстиване на сместа.
После с еднолитрова халба резпределяш разтвора по всички канали и тоалетни на къщата , блока , кооперация и т.н . :lol:
След това хубаво го обмиваш с оцетец . Обилно и щедро.

Ако всичко е минало добре трябва да е без дъх и мирис, и със солени стени. (майтап без облизване на стените)

Ако още има дъх овеличаваш концентрацията на каналин.

Първо преди всичко внимавай с очи и други части на тялото.
Каналина като е известно ,е известно концентрирана натриева основа.
Тя не взаимодейства с пластмасата за бидони (доколкото знам).
Но е убиец за всичко органично освен тефлона и някой бензенови съединения.
Но за да ти е безопасен алкохола трябва да я неутрализираш с оцет...
Плакнеш. Слагаш джибра. И двадесет дена преди дестилацията теглиш ножа на коня и го правиш на луканки и пъстърма.
ЗА двадесет дена е готова пъстърмата и двадесет и първия ден дестилираш и хапваш и пиеш... :wink:

Изпратено след 1 минута 44 секунди:
Процеса всъщност беше пробван вчера е един бидон с оцет вътре.Забравен 2 или 3 години в мазето на дядо ми :)
Нолева миризма след това.

_________________
La fee verte ... Ще се моля за душите ви...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 20:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Пробваиюй и с калиевперманганат, напълни бидона догоре с вода и добави калиевия перманганат докато се оцвети водата в червено дръж два дни. Това е крайната мярка за обезмерисване на мухлясали бурета.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2009, 16:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Йодова тинктура,8-10 капки на 3л. вода.
За твоя бидон 15-тина литр вода с 45-50 капки.С този разтвор плакнеш(разклащаш юнашки) затвореният бидон няколко пъти на ден,за два дни мисля че няма да има остатъчна миризма,след което плакнеш с чиста вода.А ако има още дъх повтори процедурата.
Наздраве! :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2009, 07:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Привет на всички съмишленици. Благодаря ви за съветите. Мисля че ще опитам това с ойда или калевияперманганат Защото ми се струват ,че е наи- малко като разход, с тия мизерни заплати всеки лев е наместен предварително. Трябва да избързам защото момента си идва много бързо Засега наздраве на всички


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: За бидоните
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 10:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Окт 2009, 14:57
Мнения: 16
Един приятел изхвърлил всички бидони и си направил стъклен аквариум 200 л. за втасване на виното. Никаква миризма, лесно го почиства. Констукцията е следната: постамент 50 см от пода, винкелова конструкция, 10 мм. стъкло витринно и силикон, долу на 10см от дъното стъклото пробито и монтиран бозаджииски кран с дренаж отвътре от неръждаема лабораторна мрежа,капака пак от стъкло със залепен по края уплътнител за дограма. За капака залепени две дръжи със силикон за повдигане и отвор за воден клапан.

_________________
Не си пиян, ако можеш да лежиш на пода без да се държиш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: За бидоните
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2009, 20:36 
Offline

Регистриран на: 07 Окт 2009, 20:05
Мнения: 26
crez написа:
Един приятел изхвърлил всички бидони и си направил стъклен аквариум 200 л. за втасване на виното. Никаква миризма, лесно го почиства. Констукцията е следната: постамент 50 см от пода, винкелова конструкция, 10 мм. стъкло витринно и силикон, долу на 10см от дъното стъклото пробито и монтиран бозаджииски кран с дренаж отвътре от неръждаема лабораторна мрежа,капака пак от стъкло със залепен по края уплътнител за дограма. За капака залепени две дръжи със силикон за повдигане и отвор за воден клапан.


То туй стъкло като панорамна гледка хихих...даже и рибки да пусне да му ядът семките че да няма танин..Ами не е ли по лесно неруждавейка ..тези джамеци ще ги пукне някое лапе с една ластика и отиде сичк на вятъра..


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима