Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 13:12

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2010, 14:07 
Offline

Регистриран на: 10 Сеп 2009, 12:04
Мнения: 15
Имо и друг лесен начин - четох го в автофорум.
То и изпълнението е авто де :megagrin:
Та идеята е следната - взима се вентил за
безкамерна гума, маха се игличката и се поставя
на капака. Ако не се лъжа 16мм беше.
За него маркуча и буркана.
Ако искате после да затворите херметично бидона
просто завивате игличката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Предлагам един евтин и интересен начин за предпазване на джибрата от контакт с кислорода, вместо балон може да се използва и презерватив.
На върха на балона съм направил 4-5 дупки с игла, за да излиза СО2.
Прикачени файлове:
klapan za butilka.JPG

Тук може да видите и още две интересни решения
http://www.youtube.com/watch?v=w17QISJt ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=647DkBCYh_w&NR=1


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2011, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
още по лесно.принципа е същия.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2011, 07:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Направих си по идея от youtube водни клапани с маркуче ф8мм /вътрешен диаметър/ http://www.youtube.com/watch?v=w17QISJt ... re=related
За бутилки 10-11л. от минерална вода и за 19л.
При капачките за 10-11л. туби пробивам отвор със свредло 8мм. след като напъхам маркучето залепям с горещ силикон.
При 19л. туби в отвора на капачката идеално влиза коркова тапа и нея я пробивам пак с свредло 8мм.
Прикачени файлове:
voden klapan 4 .JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2011, 07:36 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1107
Местожителство: Дупница
Между другото никъде не пишете с какво се пълни водният клапан ! Правилно е да се напълни не с вода , а със силен воден разтвор на калиев метабисулфит или серниста киселина !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2011, 08:21 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Каква е целта?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2011, 12:21 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1107
Местожителство: Дупница
ZMeyGorianin написа:
Каква е целта?

Да убие попадащите микроорганизми влизащи в клапана от външната среда !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2011, 21:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Да не засмуче и да избие работниците?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2011, 22:12 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1107
Местожителство: Дупница
Илиян Илиев™ написа:
Да не засмуче и да избие работниците?

Оргиналните от този тип имат едно уширение , което предотвратява засмукването... В случая за целта може да се ползва уширението на система за кръвопреливане !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2011, 00:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
Колеги, аз след известни мои си размишления, стигнах до извода, че ако съда е примерно не е съвсем пълен, примерно 15 см до периферията СО2 то, като по тежък от въздуха се събира над кашата до ръба на съда и създава изолиращ слой. Не знам доколко наистина пази всички неща дето трябва да пази, т.е. да е безкислородна средата, от външни бактерий и най-вече да не излитат алкохолни изпарения, но засега съм си повярвал, че няма нужда от никави специални мерки освен от похлупак да пази от мухи и др. буболечки.

Това докато някой не ме убеди в нещо друго или не си извадя друга теория.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2011, 01:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
rumcais написа:
Колеги, аз след известни мои си размишления, стигнах до извода, че ако съда е примерно не е съвсем пълен, примерно 15 см до периферията СО2 то, като по тежък от въздуха се събира над кашата до ръба на съда и създава изолиращ слой. Не знам доколко наистина пази всички неща дето трябва да пази, т.е. да е безкислородна средата, от външни бактерий и най-вече да не излитат алкохолни изпарения, но засега съм си повярвал, че няма нужда от никави специални мерки освен от похлупак да пази от мухи и др. буболечки.

Това докато някой не ме убеди в нещо друго или не си извадя друга теория.

а задал ли си си въпроса,защо скисва материала?като си отговориш,ще добиеш представа,че само похлупак не е достатъчен :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2011, 01:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
Ами на мен не ми е вкисвал материал. С уточнението, че до тук имам общо пет "практически занятия" по потготовка на житен материал и последващо варене :D .

Не знаех, че вкисва материала ако не е похлупен добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: emilp и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима