Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 20:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2011, 16:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Прикачени файлове:
presa.JPG
Прикачени файлове:
photo10.JPG
Прикачени файлове:
photo9.JPG
Прикачени файлове:
photo8.JPG
Прикачени файлове:
photo7.JPG
Прикачени файлове:
photo6.JPG
Прикачени файлове:
photo5.JPG
Прикачени файлове:
photo4.JPG
Прикачени файлове:
photo3.JPG
Прикачени файлове:
photo2.JPG
Прикачени файлове:
photo1.JPG
Прикачени файлове:
photo.JPG
пресата е 35л.....


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2011, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Наско като си качил снимки като нищо можеш да качиш и видео клип как работиш с нея :) .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2011, 22:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
cavxan написа:
Наско като си качил снимки като нищо можеш да качиш и видео клип как работиш с нея :) .

Мислех,но поради липса на две основни части от пресата(на 6-та снимка успоредно на гайката има две легла,там се слагат 2 водача)пресуването се отлага за събота(надявам се dhl да побърза)когато ще влезе в действие :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2011, 23:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
http://youtu.be/W3PZTIYVkMs http://youtu.be/YkDrn9yEWH8


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 11:29 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Адска машина ;)

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 11:31 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
да беее ,разглеждах такъв механизъм на една 20литрова-убеден съм, че може да се ползва и за преси пъти по-голям обем...без да се изменя големината му.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 11:37 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Важно е обръчите да издържат. Тези американци се презастраховат за всичко и механизма и обръчите и дървените летви. Може да пробва да изцеди и дюли или ябълки без да ги нареже даже мисля че няма да е проблем за пресата.. :)

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 11:52 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Брат ми си купи преса, подобна на тази:
Изображение
Резултатът след няколко пресования е, че обръчите се изкривиха по летвите, а ушите на обръчите, които представляват обикновени тръбички вече са с елипсовидна форма. С две думи пълен боклук :wallbash:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 12:04 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
гладах я в Практикер ..и ми се стори афиф наистина...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 16:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Наско, ако това е реалното време (поне с такова впечатление останах) за пресоване, то значи си оставил минимум 10 литра в джибрите.

Направи ми впечатление, че доста леко върви тресчотката. Не го ли натискаш на ръка преди да почнеш с тресчотката?

Освен това ми направи впечатление, че трупчетата се мърдат. Това говори за празна преса според мен. Имайки предвид че е 35 литрова предполагам, че материала в нея едва ли е повече от 100-150 килограма грозде.

Предполагам си гледал моя клип и си прочел написаното.

п.п. Да не си помислиш, че нещо те критикувам. Просто споменавам, че това не е максимума от една такава преса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 16:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
beff написа:
Важно е обръчите да издържат. Тези американци се презастраховат за всичко и механизма и обръчите и дървените летви. Може да пробва да изцеди и дюли или ябълки без да ги нареже даже мисля че няма да е проблем за пресата.. :)


Няма нищо презапасено в пресата. Така са си стандартно и в Италия. И съм сигурен, че ако има кой да ми я държи все нещо от някъде ще изпусне. Но не е в това въпроса. При добро зареждане наистина има здраво натоварване. Даже при някои модели обръчите са три и са по-дебели.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 17:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2011, 10:40
Мнения: 125
Аз написа:
Резултатът след няколко пресования е, че обръчите се изкривиха по летвите, а ушите на обръчите, които представляват обикновени тръбички вече са с елипсовидна форма. С две думи пълен боклук :wallbash:


Имам такава. Върши работа, но трябва да е си махнал чепките и да не я пълниш до горе, защото горе-долу 1/2 си остава не смачкано. Ако я пълниш малко върши работа, но с тая финна резба оставаш без ръце от въртене на винта. Иначе е идеална за ферментирало джибре да му отнемеш течността, което можеш да го направиш реално и с тензух.
Бях купувал едни 2мм шини,разбичих дъски, взех коларски болтове, имам и кофражни шпилки с гайки но ми дойдоха трудни за огъване шините и се отказах да правя, даже дядото подари един диск за фрезоване на земя от време едно, който щях да ползвам за натиск. Ако някой знае къде из София могат да ги огънат ще съм му благодарен да каже.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 17:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Наско се е поамериканчил и се направо глези .
Това се напъва яко , винта го смазваш с маргарин ... и развива чудовищен натиск .
При мен жена ми е оператор , и натега 3 пъти по- яко .
Жибрата :D трябва да стане 4 пръста дебела , и да е като трупче корава ,
като я сложа на земята и не цапа .
Предполагам , че Наско ще прави второ вино и затова оставя още сок .
Иначе трябва да викне нас Врачаните с Илиян да види кво става :D ,
и кво е викане и тупурдия :D и какви емоций :megagrin: не ти требва Хелоин , ... ни вси Светий .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 18:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Тц...не е реалното време,натягах докато не взех едно рамо един метър и....спря...няма накъде,джибрата беше цимент,на последното видео се вижда какво остана.изцеденият сок е за джиброва ракия.Илюша е прав....този механизъм е същият като на 50 л преса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 21:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
emil emilov написа:
Наско се е поамериканчил и се направо глези .
Това се напъва яко , винта го смазваш с маргарин ... и развива чудовищен натиск .
При мен жена ми е оператор , и натега 3 пъти по- яко .
Жибрата :D трябва да стане 4 пръста дебела , и да е като трупче корава ,
като я сложа на земята и не цапа .
Предполагам , че Наско ще прави второ вино и затова оставя още сок .
Иначе трябва да викне нас Врачаните с Илиян да види кво става :D ,
и кво е викане и тупурдия :D и какви емоций :megagrin: не ти требва Хелоин , ... ни вси Светий .


Ако ни вика нас двамата не му трябва грозде. Да събере камъчетата из лозето и ние като подхванем пресата ще му изкараме поне 200 кила вино. :megagrin:

Иначе пресата си е добра. Почти 1към1 с италианските. Няма да сгреши Наско, ако я купи. И все пак не е нужно да се правят опити с цели плодове - винаги ще има нещо не смачкано.

Не зависимо каква е пресата с по-ситна фракция резултата ще е по-добър според мен.

Не говорим за пасиране, но примерно при гроздето всяко или почти всяко зърно е спукано. Диаметър на зърното до 2см. Високо съдържание на течност. При ябълки и дюли няма как да стане. При портокали и мандарини е друго.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kocyo и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима