Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 21:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2013, 16:29 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
бай Танас написа:
Шира 30 или 300 л :) Какво е гроздето?

mineff написа:
...Останалото количество мина през пресата на осем пъти .При 2.5 Bar всичко е приключило и резултата е около 30 литра шира от преса . ...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2013, 16:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Вероятно е 30 литра шира на отпресовка... Пак терминологията :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 09:17 
Offline

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
При зареждане на пресата с грозде на което самотока е изваден влизат 80-85 литра гроздови зърна .След края на процеса излиза 30 литра шира , гроздето е мерло .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2013, 12:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Малиии, и работи даже :megagrin:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 10:46 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Някой може ли да ми препоръча магазин от където да купя свястна ръчна преса към 50 л.?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 10:51 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
http://www.vinar.bg/index.php?page=main ... &sparid=79

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 11:06 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Благодаря! Изглеждат солидно! Цените им също! Аз смятам да пресовам оронените джибри след отточването им за тиха ферментация. Мисля, че първата /зелената/ е подходяща.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 12:12 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Да знаеш ,че е много афиф...веднага ще я изкривиш..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 12:46 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
:? М-д-а май ще мина на варианта направи си сам. Имам барабан от авт. пералня. Може да пробвам модела на Мони. Само, че ми се иска да се отваря. А и горе ще трябва да се разшири отвора.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 13:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
За добро пресоване на материала, налягането, което трябва да се постигне вътре в самия материал трабва да е 2,5-3,0bar. Това ще рече, че за преса от барабан на авт. пералня с диаметър 400mm е необходимо усилие от 3,8 тона. Съответно същото усилие ще се понася и от конструкцията :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 13:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
ZMeyGorianin написа:
:? М-д-а май ще мина на варианта направи си сам. Имам барабан от авт. пералня. Може да пробвам модела на Мони. Само, че ми се иска да се отваря. А и горе ще трябва да се разшири отвора.

Амии... и винта е на разположение :smoker: :)
Докато не съм го вкарал в употреба, де...

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 14:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
ZMeyGorianin написа:
:? М-д-а май ще мина на варианта направи си сам. Имам барабан от авт. пералня. Може да пробвам модела на Мони. Само, че ми се иска да се отваря. А и горе ще трябва да се разшири отвора.

Отвора си е добре и се чисти доста лесно,но има един незначителен проблем;
Скаричките трябва да са три /нещо като емблемата на мерцедес/, за да уплътнят изцяло
вътрешния диаметър, има там едни издатини на барабана дето се ловят шпилките които
пречат на сегашната скаричка /два полумесеца/ да обхване целия диаметър.
Онзи ден пресовах с нея 200 кила мавруд за около 2 часа, като се почесвах :lol: през цялото време и не си давах голям зор.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 14:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
ZMeyGorianin написа:
Някой може ли да ми препоръча магазин от където да купя свястна ръчна преса към 50 л.?

Уж за временно взех една подобна http://prodavalnik.com/presa-za-plodove-i2746756 и вече 3 г. я ползвам. Само че, трябва да има закопчалки там на напречните шини, може да не се виждат на снимката. Ако има интерес, мога да ударя едно фото.
Опсс! Намерих ти и промоция http://www.bagira.bg/4557/%D0%BF%D1%80% ... 0%B4%D0%B5
Моята е същата. И да почерпиш :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 15:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 596
Бай Танасе,не знам как е при тебе, имам я същата,зелената,не ми харесва,но за тия пари толкоз. Разстоянието между дъгите е различно,от напълно допрени до голямо.Изхвърля доста добре грозде,окъпа едновременно мен и стената на гаража. Проблема го решиш с един карп сак/специален чувал за съхраняване на шарани/,но после трябва да миеш и него.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2013, 16:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Не ги хваля. Когато купувах, нямах време да правя. Имаше 10-на такива и подбрах най-читавата :megagrin:. Винта е поцинкован... И все пак по-добре от нищо, абе направо спасява. Ако някой вземе такава:
1. Спокойно пълнете догоре целия кош.
2. Ако джибрата е много водна, сипвайте внимателно да не прелива легена.
3. Центровайте коша. Като сложите буталото, гледайте да е в центъра, нагодете го, като държите винта и прибутвате коша в нужната посока. Ако буталото не е в центъра, надолу ще опре в болтовете и ще ви е трудно да продължите.
4. Към края на хода изчаквайте да се оцеди, тогава олеква и пак се натяга. Натягате няколко пъти докато пуска сок и малко преди да изкривите буталото (аз го изкривих от лакомия :D )
5. Ако имате помощник лесно се чисти като просто се обърне (без коша, де. Разкопчавате и лесно излиза нагоре). "Питата" се изсулва по винта.
6. Ако ви затегне гайката, сипете малко вода горе в тръбата.
7. Ако ви се падне преса с големи аралъци, ползвайте по-горе описаните рибарски съоръжения или мрежи за шпакловка, за комари и т.н.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kocyo, lhristov, onomed, vitkovski54 и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима