Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 10:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 12:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
"Снимките са набързо направени, от "глупав" телефон, но за сметка на това осветлението е лошо "
"Добрия кон и под скъсан чул се познава."Според мен е екстра.Дай Боже скоро да я пробваш.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 17:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
Надявам се да е така! :thumbs1:
Поне хвърлих доста мерак в проекта и изработката...
Учудващо се справих доста добре със заварките /умре циганката... ;) /, а не съм заварявал от 10-15 години.

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 18:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 918
itev, перфектна е! :thumbs1: Наистина си личи, че с мерак е правена.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 19:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
И от мен похвала. Всичко е ясно от снимките.
Със здраве да си я ползваш и дай боже да не изсъхва никога.

Задължително сподели крика от долу как се справя. Въобще, има ли смисъл от него. Как се движи основата върху паралелите и... такива неща.

Мераклийска работа, ей!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 22:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Това ,което ще е проблем както при моята:
viewtopic.php?p=13428#p13428
а именно трудност при слагането на пресуемия материал както и изваждането му.
Съда е близко до рамката...15 см по-надолу ако е ще е по лесно.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 23:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
Абе знаех си, че някой ще повдигне тези въпроси за обслужването и за движението по паралелите, но се чудех кой?! :D

Илюша - точно това е 1% процент незавършеност, нали споменах че пресата е готова на 99%.

Такаа....значи... знаех за този проблем при зареждането и изпразването, затова предвидих горната рама с винта, да е вид конзолно рамо. С две думи -от едната страна хлабаво хваната с болт, а от другата с щифт.
При развиване на пресовият винт до горно положение, щифта се вади от отвора и рамата остава хваната само на болта, около която ос може да се завърти цялата.
За да е по-ясно утре ще направя снимка при отворено положение на рамата, което позволява по-добро обслужване на коша.

Колега lhristov - на "сухо" се движи перфектно, но при натоварване не знам как ще да е?!
Ще докладвам резултатите при пресоване на гроздето.
:prost:

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2014, 01:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Браво itev, мераклийска работа. На снимките не се виждат добре ключалките, дали са бързи и удобни. Не мога да преценя кранът отдолу колко цола е. Дали ще насмогва в началото ако сипеш мокри джибри и дали няма да прелива легена.
Идеята на конструкцията е да се вади лесно пресовката, нали така?
Разкопчаваш ключалките и изхлузваш коша нагоре. Ако питата/пресовката е здрава, грабваш я цялата. Ако е по-рехава - заедно с легена. Досадно е да се чисти пресовката на място, има купешки преси с винт отдолу и няма как. При теб това може да се спести, стига да не кълчат паралелите. В краен случай, ако не си доволен от пробите, можеш да махнеш крика, да стабилизираш конструкцията и да действаш само с винта. Малко изглежда разстоянието между вертикалните греди и коша. Помисли дали не може да се направи шарнир и на едната вертикала, за да имаш повече достъп :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 07:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Апр 2014, 14:07
Мнения: 44
В Метро има преса за джибри срещу 120лв. На външен вид е като на колегата горе долу, ама като качество домашното със сигурност е по-добро. За мързеливи или неопитни майстори за тези пари е добра.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 20:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2010, 09:35
Мнения: 95
http://grozdomelachka.com/index.php/presses1/item/presi - тази преса за грозде някой колега ползвал ли е? Някакви мнения? Ще сбъркам ли ако я взема? Ще пресовам на сезон 400, максимум 500кг грозде.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 20:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Бе, връщат от път, за тия пари няма по-добро...
Винтът се зацапва и затяга, сипвай по малко водичка горе през тръбата да се промива гайката. Не търпи много напън, криви ламариненото бутало. Иска повечко изчакване. Чистенето на питата е неудобно, както споменах по-горе.
И внимавай с цвета :megagrin: На снимката е зелен, но можеш да избираш или син или червен :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 00:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
vlaivsto написа:
http://grozdomelachka.com/index.php/presses1/item/presi - тази преса за грозде някой колега ползвал ли е? Някакви мнения? Ще сбъркам ли ако я взема? Ще пресовам на сезон 400, максимум 500кг грозде.

Има мнения-силно негативни при това:
viewtopic.php?p=16323#p16323

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 06:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2010, 09:35
Мнения: 95
Илюша становището на Аз го бях прочел, но аз питам за конкретният производител от Златарица - струва ми се, че изработката е по-стабилна и е с друго закопчаване на коша. Предполагам, че здравината основно се обуславя от дебелината на обръчите, диаметъра на винта и дебелината на притискващата ламарина /буталото/. http://www.bagira.bg/4557/%D0%BF%D1%80% ... 0%B4%D0%B5 - тази е подобна, но с по-малък обем/38л/. Между другото не смятам да пресовам кашата до край, т.е. до "сухо". Остатъка ще ползвам за ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 09:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 597
Имам я същата, ползвам я най-много за две три прецеждания на джанките, тази година едно, и много ме дразни, макар да ми върши работа. Определено не става за по сериозна дейност. Усещам, че си се навил за такава. Огледай много добре разстоянията между летвите, че в моя случай са от плътно допрени до широко разтворени, и без някаква мрежа вътре ставаш пръскачка.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 10:40 
Offline

Регистриран на: 12 Авг 2011, 13:58
Мнения: 2
Имам я същата и преди месец пресовах около 350кг жибри без никакви проблеми. За жибри е супер!Имам познат, който ползва същата преса и е пресовал ябълки, но резултата не добър. Ябълките задръстват отворите м/у летвите и сока излиза над буталото. Според него не е подходяща за плодове като ябълки и круши . И все пак това е преса за грозде :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 10:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2010, 09:35
Мнения: 95
Бай Танас, на твоята преса гайката, която се движи по винта/шпилката/ къде е заварена:
а/ на притискателният диск
или б/ на тръбата с ръкохватката, която се върти
Всъщност мястото на заварка оказва ли според теб някакво съществено значение?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: hombata и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима