Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:30

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2015, 10:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
http://olx.bg/ad/prodavam-izstiskvachka ... d4700c04fc
Ето нещо,което е добро...с малко ремонт.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2015, 16:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Нещо друго ,което е здраво и готова за ползване на добра цена
http://olx.bg/ad/presa-za-grozde-ID5siM ... d4700c04fc

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2015, 23:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Окт 2012, 23:46
Мнения: 45
Идеята на последната обява е добра,но от каква неръждавейка е направена пресата един господ знае.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2015, 00:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 08:37
Мнения: 67
Специални благодарности на Илия за инфото по-горе. Споделянето в този форум е много полезно както за подобряване на технологиите, така и за окомплектовка с техника, без което технологиите не могат да се прилагат качествено.
За 100 лв. перфектна преса от близкото минало с чугунена основа и много стабилна конструкция. Не знам колко побира, но ми се струва поне 30л.

Изображение

А ето я в действие - сменил съм само летвичките /оригиналните бяха лозови пръчки, но поради липса на такива ги смених/. Тези летвички служат, от една страна да може да се уплътни коша, а от друга страна поради това, че са по-навътре в процепите гроздовият сок от смления материал се отича към основата и от там в легена. Доста се чудех, какво им е предназначението, защото нямам опит . :)

Изображение

Пробвах се да пресовам и джибре от сини сливи, но нищо не става или поне аз не се справих :datz:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2015, 13:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:51
Мнения: 25
Ако си се опитал да ги пресоваш с пресата във вида, в който е на снимката - няма та стане :) Трябва ти някакъв капак с диаметър колкото вътрешния диаметър на кръга, образуван от летвите. Можеш да си направиш от дъсчици стига да имаш инструменти и малко сръчност. Слагаш капака и след това почваш да навърташ и сока ще текне :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2015, 13:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Или ламарина.По-дебеличка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2015, 20:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 08:37
Мнения: 67
Аа-а-а-а, капак си има - "оригинал". Метален, дебел и е горе-долу с диаметъра на коша. За съжаление явно сливовия материал не беше се утаил достатъчно и беше доста течен и от пулпата на сливите ставаше на каша, която не може да мине като гроздовия сок надолу, а изплуваше и нагоре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2015, 09:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Сеп 2015, 11:52
Мнения: 4
Местожителство: край Габрово,на север от Витата стена
Здравейте колеги,
Да се представя:
Казвам се Сашо, едно остаряло, но непорасло(не поумняло) момче.
Това е първият ми пост и темата за пресите(само) съм изчел от А до Я.
И аз като повечето от Вас не обичам да купувам неща които мога да си направя.
Та по темата "Преси......".
Някой правил ли е и ползва ли преса с гумен съд от хидрофор и вода от водопровода
като енергия(много мързеливо) и от колко време?
Има ли проблеми когато се изцежда грозде с чепките?
Благодаря и :prost: :sauf:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2015, 10:13 
Offline

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
Май не си прочел от "А до Я" , в тази тема на стр.17 (viewtopic.php?f=9&t=360&start=240) съм показл какво може водата . Пресова успешно грозде(с чепки и без чепки) , ябълки и череши . Малко снимки тук: http://dox.bg/files/dw?a=aedcb856c3 Направил съм и клип , но стана с лошо качество , защото е правен със смартфон - https://www.youtube.com/watch?v=F5x2YSfTqAE


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2015, 11:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Сеп 2015, 11:52
Мнения: 4
Местожителство: край Габрово,на север от Витата стена
Здравей mineff,
Благодаря за бързия отговор.Явно не съм се изразил ясно, не съм се съмнявал че няма да върши работа водата.
По скоро имах съмнение относно здравината на гумата при досега и със чепките. Но явно съм сгрешил :wallbash:
Много ми хареса твоята преса, направо профи. Тази зима ще се опитам и аз да сътворя нещо подобно и .........
да се надяваме че ще се получи, само че при мен ще бъде 40-50 л. полезен обем. И още един въпрос:
Тази перфорирана неръждавейка е купувана нова(каква цена) или втора ръка от отпадъци?
Хубав ден


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2015, 11:41 
Offline

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
Взех нова 6.00лв/кг без ддс , после перфорация 40 лв за листа , за да остане по 1см в края за заварка .Има и готова перфорирана , но трябва перфектен заварчик , защото при рязане с гилотина остават едни малкии полукръгчета където се заваря .Ако има въпоси може и по телефон - 0888349770


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2015, 12:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Сеп 2015, 11:52
Мнения: 4
Местожителство: край Габрово,на север от Витата стена
Извинявай, че продължавам да питам,колко е дебелината на ламарината. За да не се окаже че съм
купил излишно дебела или прекалено тънка. И в горният и долният край на цилиндъра усилвал ли си я
чрез обръщане на ивица от 10-тина мм.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vesko11 и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима