Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 18:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2016, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Мар 2016, 15:54
Мнения: 4
http://www.destilatori-kazani.com/.Някой да сподели ако има литри вече на тези Сръбски казани.Искам да направя подарък на баща ми ,защото материала е при него аз само дърпам готов продукт.Срамота.... :) .
П.С. Между другото поздравления за хубавия форум и за тона в него ....доста се порових.Браво на всички участници и админи. :buch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2016, 17:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Юли 2013, 16:12
Мнения: 15
Изглеждат много добре,100л. със сферичен кран 1450лв.,не са малко но пък е пълен комплект.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2016, 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Юли 2014, 11:58
Мнения: 62
Във Видин.
http://agronavt.com/tag/%D1%81%D1%80%D1%8A%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2016, 21:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Мар 2016, 15:54
Мнения: 4
Този във Видин иска 2000лв.Къде е тази цена от 1450 колега.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2016, 10:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 596
От твоя линк, има цени за 2016. 100 литра ще ти излезе към 1200лв, но ако се разходиш до Суботица-578 км в едната. На връщане на митницата как ще те таксуват и идея си нямам.
Сега видях, че имат безплатна доставка до купувача. Отиваш в Димитровград на плескавици и си поръчваш.
Има и телефони, питай за доставка до БГ.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2016, 09:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Да, да и веднага данъчните ще го сложат на отчет! :evil:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2016, 17:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2016, 22:45
Мнения: 14
Аз съм от Стара Загора и миналата година си поръчах казан в близко село. Казана напълно окомплектован излезе 1300 след малко пазарлък ;) Сега параметрите: дебелина на дъното- 3 мм. Дебелина на страниците и капака 1.5 мм. Целия е меден разбира се. Лулата и чучура са с холендри, капака се замазва и има термометър на него има си и отвор за източване, а чучура е със съд за спиртомер. Охлаждането е във 200 литров железен варел, като не е със серпентина, а цилиндър с тарелки , което според майстора намалява процентното съдържание на метил в дестилата. Ами това е най общо и при първа възможност ще кача снимки, ако има интерес разбира се. Забравих най важното казана е 220 литров с полезен обем 180 литра.
Мисля, че като за първи пост е достатъчно.

Сега искам да благодаря на всички за компетентните мнения, благодарение на които миналата година въпреки че за първи път варих ракия стана невероятна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2016, 22:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Kamenji77 написа:
Охлаждането е във 200 литров железен варел, като не е със серпентина, а цилиндър с тарелки , което според майстора намалява процентното съдържание на метил в дестилата.

Това няма как да стане...още повече в охладителя.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 01:02 
Online
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 228
ilu6a написа:
Това няма как да стане...още повече в охладителя.

Еййй, пак уби всичко детско в мен. :D Тъкмо се зарадвах, че ще се отърва от метила, 'щот старият ми аламбик е с такъв охладител и ......

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 07:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Юли 2014, 11:58
Мнения: 62
Да, да и веднага данъчните ще го сложат на отчет! :evil:


Няма,ако го декларираш,като мини съоръжение са производство на етанол или апарат за производство на дестилирана вода. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 10:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Ако си купя казан , трябва ли да го регистрирам?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 14:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2016, 22:45
Мнения: 14
ilu6a написа:
Kamenji77 написа:
Охлаждането е във 200 литров железен варел, като не е със серпентина, а цилиндър с тарелки , което според майстора намалява процентното съдържание на метил в дестилата.

Това няма как да стане...още повече в охладителя.


Най-вероятно си прав. На мен казанджията ми разказа една дълга история според която при сравнение на този тип охладител и вариянта със серпентината имало разлика, но най вероятно е просто рекламен трик :nixweiss: Разбира се казаните колонен тип са тези с двойната преварка и там нещата са други, но няма смисъл да коментирам има достатъчно написано за това. Дано не съм подвел някой :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 22:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Юли 2014, 11:58
Мнения: 62
Ако си купя казан , трябва ли да го регистрирам?

Не е задължително. Но ако го ползваш за търговски цели е задължително. Търговска цел значи да вземаш пари на брой варки,също да продаваш произведен продукт.За лична комсумация или употреба до 30 литра годишно никой няма да ти направи проблем.Понеже така пише в закона.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 22:27 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 673
Kamenji77 написа:
, което според майстора намалява процентното съдържание на метил в дестилата.


Това няма как да е вярно!Основното в случая е материала ,който изваряваш.И дестилата да ти излиза студен.От ферментирали костилкови плодове, дори и да си махнал костилките,пак ще имаш повече метил в ракията, отколкото в гроздова мъст без отстраняване на чепките.Просто костилките са гадна работа.И там двойната преварка донякъде подобрява нещата.С една дума- на "алембик" преварявай всичко до 40 градуса и после ......трапезна "Сан Тера" :prost:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2016, 22:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
vtv написа:
Kamenji77 написа:
, което според майстора намалява процентното съдържание на метил в дестилата.


Това няма как да е вярно!С една дума- на "алембик" преварявай всичко до 40 градуса и после ......трапезна "Сан Тера" :prost:

И това не е вярно :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: onomed, vitkovski54 и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима