Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Сеп 2017, 09:02 Дата и час: 23 Сеп 2017, 09:02

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2016, 19:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1055
pentcho написа:
Обаче на модела доктор, снимката ли нещо е сбъркана, или аз съм изостанал с технологиите :nixweiss:

Аз не бих му обърнал внимание, но ако ти се гледа, ето: https://www.youtube.com/watch?v=sILeQAi63HE


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2016, 19:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 93
Местожителство: София
Не разбирам нищо от този тип уреди, това което виждам е, че лявата колонка е пълна плътно с нераждаеми стружки. Докато го ползвах с вода вкарвах от горната част и от долната веднага тръгва вода. Предполагам че има серпентина. Сега в 19 ч. Заложих прецеден гроздов материал и малко патоки от миналата година. Ще докладвам по-късно като ще послушам Мони и ще вкарвам отгоре.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2016, 19:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1055
mitkom, ще ти изправя снимката, че много терсене на една страна.


Прикачени файлове:
image.jpeg
image.jpeg [ 52.43 KiB | Прегледано 299 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2016, 19:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 93
Местожителство: София
Благодаря, от телефона явно съм я качил кофти и не виждам. Иначе пише, че е прозведено в русия и пак ще попитам дали е проблем преваряване на каисии или сливи на такъв тип дестилатор?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2016, 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2685
Местожителство: ''Survivor'' България
Иво хубаво де разбрах ме.... :D сега ще пробва по моя начин после по твоя...
и ще видим --- какво ще стане.... :thumbs1:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2016, 19:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1055
MONI BARONA написа:
Иво хубаво де разбрах ме.... :D сега ще пробва по моя начин после по твоя...
и ще видим --- какво ще стане.... :thumbs1:

Нищо не си разбрал! :D Изправих снимката на колегата, че дразни погледа като е обърната. Пробвайте си каквито начини искате. Аз не ви се бъркам в работата! :prost:

mitkom написа:
..... пак ще попитам дали е проблем преваряване на каисии или сливи на такъв тип дестилатор?

Защо пък да е проблем? Просто трябва да внимаваш с гъстотата на материала и подгрева, за да не загори.


Последна промяна IVO 68 на 23 Окт 2016, 03:08, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2016, 00:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 854
mitkom написа:
Сега в 19 ч. Заложих прецеден гроздов материал и малко патоки от миналата година. Ще докладвам по-късно

Сега е 00.46, чакам.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2016, 00:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 93
Местожителство: София
Пиша :lachtot: ситуацията е сложна :lachtot:
Общо взето приключвам с дестилацията. От 19 ч до сега чисти 2 л. Средна фракция - тръгна на 80 гр. Алк. Двата литра са на 79гр. Отделих ги и почнах да събирам уж патоки на 70 гр. Просто ми мирише не толкова добре. Реално немога да дам оценки, още повече че се навъртяхме компания покрай това варене ама аз и за това го взех съда. Повече оценки утре ще дам. Разход си има на ток и вода, хубавото е че съм на като на "гости".


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2016, 11:49 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 49
Явно е тегава работа с тия малки казанчета. Няма ли начин да се ускори процеса? 7 часа за 2 литра ракия.....


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2016, 12:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 93
Местожителство: София
Кофти е, сигурен съм, че има начини но трябва да се пипне от хора дето разбират и имат опит. Два литра, но ме беше страх да не вкарам патоки и малко се презастраховах, сигурен съм че може и повече да се изкара, още повече, че го заредих с 15 л. макс материал. След разреждане ще стане повече ракия, сега е на 79 градуса. Тези дни ще я опитвам и ще преценя поне с какво качество е на вкус и на аромати. Ама наистина си е малко та*ак работа. Трябва да са ти излишни тези 300 лв. за такава закачка. Ще видим със зърнен дестилат как ще е и евентуално само за преварки на малки количества.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2016, 15:41 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 49
Е не вярвам в БГ да не се продават хубави казани на които да не са им необходими подобрения. Аз лично нито имам знанията, нито уменията, нито условията да си правя сам казан за ракия и затова искам да си купя готов такъв, в който всичко да си е направено както трябва. А от колегите разбирам, че били недомислица и т.н. Защо изобщо ги продават тогава ако не вършат работа? Дайте един линк за нещо, за което сте чули или сте го виждали, пробвали и сте останали с добри впечатления.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2016, 18:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Яну 2016, 22:18
Мнения: 6
http://www.destilatori.eu/
От този човек можеш да вземеш казан с който няма да имаш никакви проблеми.
На мен ми го направи с дъно 6мм и никога не съм имал загаряне от крушова и т.н.
Професионалист теоретически и практически !


Последна промяна vin на 25 Окт 2016, 00:41, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2016, 22:27 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6275
Местожителство: София
Да...сериозен майстор е.И цените отговарят на качеството.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2016, 00:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 93
Местожителство: София
Темата е интересна, от скоро е и има какво да се каже по нея и за напред. Според мен, ако автора и модераторите нямат нищо против, може да се смени заглавието й с нещо от сорта на "Казан около 20 литра".


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2016, 09:47 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 49
Ами при положение,че се отказах от метровското казанче и всички са на мение, че не става, май заглавието наистина не е актуално. Сега звъня на парниците и поръчвам 20 литровия майстор. А днеска ще подготвя едина сингъл малцов материал за пробата. Тъкмо дакато пристигне казана и ще е готов с едни турбо дрожди. Казаха, че има упътване в комплекта и предполагам ще пише кой маркуч къде се пъха. Някой не сложен и не труден за изпълнение съвет как да позабързам процеса на дестилация е добре дошъл. Понеже малцовия материал ще е с около 10% алкохол, идеята е да сваря два казана по 15 л. и каквото събера 2ра преварка. 7+7+7, трябва отпуска да взема за 3-4 л уиски.


Върнете се в началото
  
 
 [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: ivonio, vtv, Yulian Aleksandrov и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима