Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Сеп 2018, 22:13 Дата и час: 24 Сеп 2018, 22:13

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2012, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1580
Местожителство: Wallis and Futuna
че след 3 до 6 месеца тези йони са неутрализирани Ако дадеш някаква насока откъде я имаш тази информация?Благодаря предварително!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2012, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Като за начално успокоение виж това.
http://distillers.tastylime.net/newSite/homepage.html#
Виж първо на архив публикацията Artisan Distilling ,па нещо може и да преведеш ,смятам че ще събуди интерес.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2012, 21:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1580
Местожителство: Wallis and Futuna
ракиджия написа:
Като за начално успокоение виж това.
http://distillers.tastylime.net/newSite/homepage.html#
Виж първо на архив публикацията Artisan Distilling ,па нещо може и да преведеш ,смятам че ще събуди интерес.

Браво,че аз това го имам,ама кой да чете...от толкоз информация нужното не се чете,а ненужното.кое искаш да се преведе?то е хубаво да се качат тези неща :2thumbs:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2012, 22:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Амии...добре ще е ,ако се отдели една тема специално свързана с безопасността ,която на първо време да даде авторитетни отговори на най - важните неща,и постепенно да се допълва.Смятам че админа ще окаже пълно съдействие.Друго е като знаеш със сигурност ,че това което правиш ако не стане супер , поне няма да навреди.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2012, 23:18 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 7118
Местожителство: София
Темата е развита :
http://www.homedistiller.ru/forum/index ... ic=21875.0

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2012, 12:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 384
Местожителство: София
Виждам, че много хора се тревожат от медта като такава, но връзката с чернодробната цироза е съвсем ограничена. Чернодробна цироза причинена от повишено натрупване на мед в черния дроб и други вътрешни органи се среща единствено при болестта на Wilson или Wilson-Коновалов, каса е се за генен дефект, като най-често се изявява при наличието на този дефект и при двамата родители/ 1:8000 брака/. Клиничните симптоми се проявяват най рано след 6 година или до 40г. Съществува медикаментозно лечение. До сега няма съобщения за развитието на болестта на Wilson вследствие на употреба на алкохол произведен в медни апарати или съхраняван в медни съдове, но има проучвания сред алкохолно зависими пациенти/ каквото и да означава това - по американските стандарти, ако пиеш ежедневно по 3 бири вече имаш проблем/ и при тях едва 18-20% развиват цироза на черният дроб.

Така, че всичко зависи от количеството, качеството и честотата.
Наздраве!
posting.php?mode=reply&f=8&t=1446#

PS Защо усмивките ми се появяват само като адрес? В профила са включени?

:) :) :)

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2012, 11:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2012, 08:21
Мнения: 12
Меден казан се мие с разтвор на техническо лимотоузу или разтвор на сярна киселина с максимална концентрация 3%.В никакъв случай по висока.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012, 22:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 196
Местожителство: Sofia
biboqn написа:
Меден казан се мие с разтвор на техническо лимотоузу или разтвор на сярна киселина с максимална концентрация 3%.В никакъв случай по висока.

Техническо лимонтозу - това пък какво е и може ли да се купи от някъде?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 16:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
Здравейте,сдобих се с нов казан и серпентина,ще ви помоля да ми помогнете с мнения за почистването им,скоро ще сложа и снимки на казана за да ме насочите към правилното и направите забележки ако имате такива.Не знам как да почистя казана и тръбите преди и след употреба.Всичко е направено от мед.Благодаря ви


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 17:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2826
Местожителство: ''Survivor'' България
Аз чиста моите с топла вида и сода за хляб, и съм доволен от резултата.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 17:58 
Offline

Регистриран на: 23 Сеп 2010, 11:13
Мнения: 34
Здравей Колега,

Аз чистя серпентината и лулата като след края на процеса, в изхода на серпентината вкарвам маркуч с чешмяна вода за около 5-10 сек. и така три пъти. Така видях че чистят и професионалните казанджии.
Самия казан с гъбичка ако е малък, пък ако е голям с изход за източване с маркуч и четка. Колкото по-рано толкова по-добре.
Ако нещо се запече това е друга работа.

Дано да съм ти бил полезен и успехи!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 18:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1647
Местожителство: В.Търново
Ако има наченки на зелено-синьо - с кисело се оправя. Подкиселена вода - с лимонтозу например или оцет.
Иначе докато е още топъл с вода и търкане.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2012, 08:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2012, 15:23
Мнения: 16
Господа,благодаря ви много,ще се възползвам от съветите ви


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2014, 09:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 245
Това е информация от интернет. някой прилага ли подобни методи или почиствате само с вода? До момента съм измивал само с вода, но се замислям и съм решил да прилагам по-дериозни почиствания. Нямал съм проблем с миризми на ракията, но "страх лозе пази"


По медните и месингови казани се отлагат различни по вид замърсявания и вредни продукти, които е задължително се премахват.
КАША ОТ КАРТОФИ...

Наличието на петна от мухички и пеперуди по медни и месингови казани се отстранява напълно чрез намазване с каша, добита от стрити варени картофи. Кашата се оставя да стои, докато изсъхне, след което се изчиства с вълнен плат или с мека четка.

ГАЗ ИЛИ ЛУК...

За същата цел можете да натъркате повърхностите с чисто парче плат, напоено с газ или разрязан кромид лук. Следва почистване и полиране с вълнен плат. Действието се повтаря до пълно премахване на петната.

С АМОНЯК...

Ако казанът от мед или месинг е позеленял, почистването става със слаб разтвор на амоняк.

С КИСЕЛИНА...

Нерядко по повърхността се появява и ръжда, главно по месинга - отстраняването става чрез изтъркване със смес, съдържаща 1 тегловна част сярна и 2 тегловни части азотна киселина. Следва бързо и обилно изплакване с чиста студена вода.

С БЕНЗИН ИЛИ ГАЗ...ИЛИ ПЪК ЛУГА

Освен с киселина, месинговите казани могат да се почистват и с бензин или газ, терпентиново масло или сапунена луга.
Често върху казаните остава много препечено брашно, с което се запушва "лулата". То се спича и образува отложения, които се отстраняват със стеарин, нанесен със стара четка за зъби. Бърше се с чист плат, натопен в гореща вода.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ОЦЕТ И СОЛ...

Дори месинговият казан за ракия да е съвсем чист, профилактично го почистете с оцет и сол, които премахват "дъха" на старата ракия, преди варенето на новата.

Медните казани пък се профилактират с олио или газ, а потъмнелите части се почистват със смес от 25 тегловни части вода и 4 т.ч амоняк.



П.С.
Извинявам се, ако темата се дублирва.... :?

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2014, 10:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1227
Местожителство: Плевен
Оцет.В цитата наблягат на месингови казани,не знам защо,аз не съм виждал.Иначе за медта само оцет.


Върнете се в началото
  
 
 [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: castron, cat, chaseree, ivonio, petel и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима