Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Окт 2017, 09:43 Дата и час: 17 Окт 2017, 09:43

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 11:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
vtv написа:
Но какво е това воден фланец? :nixweiss:

Прикачени файлове:
voden flanec.jpg
voden flanec.jpg [ 74.44 KiB | Прегледано 792 пъти ]

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2011, 19:08 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 934
petiomalchev написа:
vtv написа:
Но какво е това воден фланец? :nixweiss:

Прикачени файлове:
voden flanec.jpg

Благодаря,Петьо :2thumbs: но това изпробвано ли е, работи ли? :respekt:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2011, 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Във форума имаше снимка на на едно казанче с воден фланец ама не мога да я намеря и забравих на кого беше, иначе съм гледал клипове на сръбски казан работи нормално но от време на време се долива вода защото се изпарява.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2011, 06:45 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 270
Местожителство: Варна
Градски, а какво ще спира парите да бълбукат през водата когато се повиши макар и минимално налягането в казана? На мене ми се е случвало при по силен огън да фъшти през тестото и съм го замазвал допълнително.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2011, 08:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Намерих клипчетата
http://www.youtube.com/watch?v=2M-EOgg7 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Co7NIbwE ... re=related

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2011, 18:54 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 934
Огън си , Петьо! :gott:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2011, 11:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2009, 11:45
Мнения: 94
ZMeyGorianin написа:
Градски, а какво ще спира парите да бълбукат през водата когато се повиши макар и минимално налягането в казана? На мене ми се е случвало при по силен огън да фъшти през тестото и съм го замазвал допълнително.


Същото питам и аз?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2011, 13:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Aз пък питам какъв зор сте дали на огъня че да изтърве през снадките?Когато аз дестилирам, мойто казанче никога не изхвърля и грам пара през лулата въпреки че капака се стяга с винтове през 120 градуса и трябва да избие през лулата.Барне ли го един роднина обаче фъсти и през снадките на капака и през охладителя :shock: :nixweiss:
Правил съм експеримент да засека времето и разликата между спокойния огън който подържам аз и неговия стил тип "тенджера под налягане".Оказва се че ме бие с 20-30 минути за 100л. казан но пък аз ги печеля от това че после той жули да сваля загорялото.Да не говорим че докато аз си пека наденички и през 10 минутки си сипвам уж за опитване директно от охладителя той обикаля с индиански танц да маже допълнително и да псува как са се изпарили няколко чашки :D


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2011, 13:37 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6415
Местожителство: София
:thumbs1:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 10:37 
Offline

Регистриран на: 03 Мар 2008, 11:41
Мнения: 31
Местожителство: Bulgaria
Темата беше за почистване на тестото от гърлото на казана и от капака му.
Аз лично използвам шпакла за да сваля остатъците от тестото. Което остане го свалям с водоструйна машина.
Когато се налага да варя няколко казана един след друг въобще се си правя труда да работя с водоструйната машина. Просто свалям тестото с шпаклата, измивам капака и отново замазвам с тесто. Това което шпаклата не е успяла да свали изобщо не пречи на следващото замазване.
Работата с шпакла нанася драскотини върху медта, но чак пък да се повреди казана - това не е възможно!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2011, 12:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
vtv написа:
petiomalchev написа:
Имаш предвид "воден фланец" хитро е ама като го правиха не се сетих за това.

И аз съм новак във форума. ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ,ОБИЧАЩИ ДОМАШНОТО ПРОИЗВОДСТВО! :prost2: Но какво е това воден фланец? :nixweiss:

Виж това http://www.youtube.com/watch?v=kl_XlBM68_k&feature=related и товаhttp://www.youtube.com/watch?v=uOvoDGvY7tY&feature=related Капакът влиза в улей с вода.
Еее много сте бързи. :)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2011, 09:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Тоя материал не е ли много гъст? :shock: Това яко ще е загоряло


Върнете се в началото
  
 
 [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима