Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 04:12

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 19:25 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 21:53
Мнения: 13
Здравейте,
понеже всяка година си чупя захаромера, тая отново съм с нов - този път български (май). Обаче е един дълъг - ужас - почти 20 санта, че и повече. Нейсе - от Баумакс си купих пластмасова тръба и пипета, та сега лесно мога да замервам.

Графата на МЕРА е разграфена отдолу нагоре - захарност от 30 до 0 след това нагоре вино - от 0 до 16.

В момента показва 6 алкохол, но понеже досега съм ползвал едни късички при които захарността като е на 0 и виното е на 12 - та се шашкам малко. В момента почти съм изпил пробата и мисля, че не мери точно тоя виномер.

Какво ще кажете ? Да източвам ли виното от майката му или да чакам още ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 20:11 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Аз бих гледал само показанията на захаромера...по-близко са до истината,отколкото показанията на т.нар"виномер"...
И то захаромер който е само захаромер...без там всякви скали за алкохол...и без това показва с приближения в сравнение с един рефрактометър.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 21:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Pol този уред който си купил е много хъбав руски са. Тази година и аз купих от тях. Скалата от 16 до 0 не я гледай тя е вярня само тогава ако началната ти захарност е била 30% малко е чудно защо са я приложели тази слкала като на практика не можеш да я използваш. Иначе показанията на захаромера са верни когато показва 1-0% шапката потъва, виното няма газировка, запалена клечка гори над повърхмоста. Ако потопиш този захаромер във вода с температура 20гр. потъва до 2% захарност там е маркирано с червен прекъсната линия.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 21:59 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 21:53
Мнения: 13
Е сега ще го хакна у бяло вино и ще кажа резулта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 22:05 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 21:53
Мнения: 13
показва 8 - виното е поизветряло, понеже е отдавна - за готвене, щото не ми харесва. Мисля да му вярвам на виномера. Според мен като се избистри ще даде по-точен резултат.

Да източвам ли винцето от майката или да го оставя ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима