Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Апр 2018, 19:47 Дата и час: 20 Апр 2018, 19:47

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 436 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2010, 10:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 776
Местожителство: Горна Оряховица
Това което е предложил MONI BARONA е интересно но е неоходима схема за да се разбере смисъла и начина на действие.Рetiomalchev е по схемите ;) и ако обича и има време да драсне една схемичка.
:prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2010, 12:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
То e хубаво MONI да даде и една по обща снимка, пък аз ще драсна една рисънка. Идеята я схванах заради У коляното за измерване на градуса на ракията не може да се отдели точно пирвака и патокито все ще остане нещо в него от първака за това изхода на серпенъината има две кранчета като решиш да а събираш средната фракция затваряш кранчето на правата тръба и отваряш на У коляното то си има название ама как беше :nixweiss:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2010, 13:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2766
Местожителство: ''Survivor'' България
има 2 кран4ета.: парвото горе е за средна фра. а2рото е за парвака и патока. като затварияш и пускаш пеледователно. това го направих, защото се губиат по 200 250 гр. средна фра. на варене.


Прикачени файлове:
2a2.jpg
2a2.jpg [ 11.31 KiB | Прегледано 9121 пъти ]

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2010, 20:53 
Offline
Модератор

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1417
Местожителство: Дупница
viewtopic.php?f=9&t=497

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2010, 02:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Аз мисля че казана на Марио заслужава да е в тази тема поради своята гъвкавост /от обикновен казан с прменящ се наклон на лулата може да стане с колона /
Нарисувах и идеиката на MONI BARONA е добавих и нещо от мене кранче за източване на У коляното.
Прикачени файлове:
ABCD0001.JPG
ABCD0001.JPG [ 23.83 KiB | Прегледано 9085 пъти ]

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2010, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2766
Местожителство: ''Survivor'' България
Таия идея е добра, ама малко касно. ще ми излезе златна таия 4у4урка. аз понеже сам 'сакат' по заварките маисторите ма дерат иако. на смимката за един клапан сложих долнително ми зе 20 лева.


Прикачени файлове:
4a4.jpg
4a4.jpg [ 13.49 KiB | Прегледано 3360 пъти ]

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2010, 23:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Прикачени файлове:
kolona moni.JPG
kolona moni.JPG [ 32.88 KiB | Прегледано 3346 пъти ]

Добре си го измислил браво. Колоната към кега как се хваща дай една снимка.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 11:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2766
Местожителство: ''Survivor'' България
Пръ4ка бронз от отпадаци. шише ракиа на сругар.


Прикачени файлове:
v1.jpg
v1.jpg [ 16.25 KiB | Прегледано 3312 пъти ]
v2.jpg
v2.jpg [ 18.11 KiB | Прегледано 3312 пъти ]

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 14:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Как миеш кега от вътре.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 14:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2766
Местожителство: ''Survivor'' България
С паростуика. дет си миа колата.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 20:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Да става. Но когато има леко загорвло може да пробваш с дребни речни камачета или синджир слагаш вода и веро и разклащаш кега.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 21:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 483
Местожителство: Казанлък
Или мозайка. Аз дамаджаните мия така.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2010, 04:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1557
Местожителство: Wallis and Futuna
добре,а как би трябвало да изглежда шапката на идеалният казан за добра и хубава ракия....във вид на попска шапка или тип овален,мнения много и ракии много,но все пак,,...за идеалната ракия трябва идеални условия.Със сигурност llu6a и Petiomalchev правят перфектна ракия(вярвам им)но шапките на казаните им са коренно различни,както и ракията би трябвало да се различава...ако приемем попският профил за идеална шапка(както са всички стари казани в Бг)значи идеалната ракия е налице,Но ,СЪРБИТЕ имат друг профил(пил съм там през годините,без да знам,..)а и те са маистори,така че???Португалският аламбик пък е съвсем друг,ако се замислим......хм,знае ли човек?Кегове,колони и т.н правят алкохол,муншаин,шнапс и прочие,водка и друго.АКО СЕ СЪЗДАДЕ ИДЕАЛНИЯТ КАЗАН ЗА ВАРЕНЕ НА РАКИЯ......................ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЗАПОМНЕНО ВОВЕКИ!!! п.с Поне от съфорумците!!! :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2010, 23:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Ааа перфектна не е, все чуждата ми се струва по хубава :lol: "Чуждата кокошка патка се вижда"

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 07:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1557
Местожителство: Wallis and Futuna
aaaa...
Прикачени файлове:
!B-ifHrQ!Wk~$(KGrHqIOKpgEy+jC)cqkBM89cYZLKQ~~_3.jpg
!B-ifHrQ!Wk~$(KGrHqIOKpgEy+jC)cqkBM89cYZLKQ~~_3.jpg [ 88.37 KiB | Прегледано 3229 пъти ]
Прикачени файлове:
!B-ifJbw!2k~$(KGrHqEOKkMEzHmuY(1iBM89ccOQ9w~~_14.jpg
!B-ifJbw!2k~$(KGrHqEOKkMEzHmuY(1iBM89ccOQ9w~~_14.jpg [ 1.66 KiB | Прегледано 3229 пъти ]
45000$ :? ,.....150 галона ...дали си струва???Петьо,даи една умалена схема да си я изкопираме,може пък златна ракия да пусне :lab:


Върнете се в началото
  
 
 [ 436 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима