Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:34

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 464 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011, 19:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
Аз съм чат; ама тая водна баня за кво ти е; в какъв смисал искам да кажа./ водна баня се исползва при непрекъснат цикъл на производство. ;като гледам ти такъв нямаш?????

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011, 20:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2011, 10:40
Мнения: 126
Някакъв предпазен клапан има ли и какъв ако не е тайна? Това го сравнявам с млековарка, а те имат клапа, че какво налягане може да стане в един хубав момент.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011, 21:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Поздрави за казана на водна баня!Безпорно най-безопасната система против загаряния...няма значение колко гъста е суровината за дестилат при теб фаловете сведени до минимум.
Практично и трудоемко за изпълнение,но пък за сметка на това най-доброто от гледна точка на дестилиране на ферментирали каши.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
От хората зная че ракия от круши най добре се вари на казан с водна баня така няма загоряло и ядове.
Вярно по енергоемко е но си струва защото могат да се варят гъсти плодови каши.
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2011, 23:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
А най добре става на маслена баня ( по не аз съм доволен от ефекта и ) :prost: Весели празници на всички .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2011, 10:56 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
mirko написа:
А най добре става на маслена баня ( по не аз съм доволен от ефекта и ) :prost: Весели празници на всички .

Това не е ли взривоопасно ? Съдържанието на маслената баня(отработено масло) е същото като на коктел ''Молотов''.При загряване на маслото вискозитетът му се повишава и то става лесно запалимо.

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2011, 11:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
А маслените радиатори?
При повишаване на температурата на маслото, какво става с вискозитета повишава ли се или намаля ;)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2011, 11:17 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
Krass написа:
А маслените радиатори?

Те са с терморегулатор до определени градуси(които не ни вършат работа).
Маслото в радиатора се намира в така наречената '' безкислородна среда''.

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2011, 11:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Алкохол написа:
Krass написа:
А маслените радиатори?

Те са с терморегулатор до определени градуси(които не ни вършат работа).
Маслото в радиатора се намира в така наречената '' безкислородна среда''.

Вършат, вършат - точно за да няма "Буум"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2011, 16:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
Няма страшно с маслото :

1. Водната риза в която е маслото и ма разширителен съд

2. Съдържанието на маслото е 40 процента от вместимостта на ризата

3. маслото не е преработено а е специално на което точката на кипене е от 180 градуса на горе

Шест години варя на такъв казан и просто няма нищо общо с останалите на които съм варил .

При варенето със този казан дори и патока има прекрасен аромат на плода от които е варено .

Мога да кача снимки ако някои проявява интерес:

Весели празници на всички : :prost: :prost: :prost:

весели


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2011, 16:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Мар 2009, 22:06
Мнения: 24
Местожителство: Монтана
[quote="mirko"]Няма страшно с маслото :

1. Водната риза в която е маслото и ма разширителен съд

2. Съдържанието на маслото е 40 процента от вместимостта на ризата

3. маслото не е преработено а е специално на което точката на кипене е от 180 градуса на горе

Шест години варя на такъв казан и просто няма нищо общо с останалите на които съм варил .

При варенето със този казан дори и патока има прекрасен аромат на плода от които е варено .

Мога да кача снимки ако някои проявява интерес:

Весели празници на всички : :prost: :prost: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2011, 09:33 
Offline

Регистриран на: 12 Сеп 2011, 00:15
Мнения: 2
Ако е възможно бих ги разгледал. Във момента и аз замислям нещо подобно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2012, 10:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Дек 2011, 12:24
Мнения: 28
Прикачени файлове:
Super Reflux Condenser.jpg
Не е интересно решение но,много добре е направено.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2012, 10:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Дек 2011, 12:24
Мнения: 28
А,това,е пълнежа.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2012, 12:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Никаква куул мениджмънт колона не може да ме впечатли.
Тази пък защо е толкова къса ?
Каква й е схемата на охлаждането че нещо не можах да схвана - от къде влиза студената вида, как преминава, къде излиза.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 464 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: BREAKER, enchev, kaishev, kocyo, xemys и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима