Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Сеп 2018, 22:28 Дата и час: 25 Сеп 2018, 22:28

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 438 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2014, 22:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 543
''Ама всички сте вперили очи в "устройството"!Друго от снимките няма ли за критика, бре?''
Има бре, как да няма.Ама не е за критика ,а за похвала.Аз например разбрах че, благодарение на пословичния габровски пинтилък може да се намери некалайдисано котле.И то на почтена възраст.Това на друго място с очите си да го видя, няма да го повярвам.Ама щом е в габровско и снимка не ми трябва. :lachtot: :prost:

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2014, 22:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
баджо написа:
''Ама всички сте вперили очи в "устройството"!Друго от снимките няма ли за критика, бре?''
Има бре, как да няма.Ама не е за критика ,а за похвала.Аз например разбрах че, благодарение на пословичния габровски пинтилък може да се намери некалайдисано котле.И то на почтена възраст.Това на друго място с очите си да го видя, няма да го повярвам.Ама щом е в габровско и снимка не ми трябва. :lachtot: :prost:



Искрено благодаря за похвалите,но трябва да те разочаровам за котлето.Произходът му е от с.Лозарево,Карнобатско-тъщата е от там.За какъв габровски пинтилък говориш?Габровският пинтилък е,че въобще няма котле :lol: ,камо ли калайдисано :lachtot:
Друг път ще ти обясня как се краде тесла по габровски и кому е патента на тракторите тип "шаси",които си возят товара отпред :buch:
И за "Лека нощ" ще Ви препоръчам,предвид градивните критики отправени към мен днес,"Не учете дядо си как да кашля"!
Лека нощ!Искренно Ви благодаря за днешните коментари!Човек се учи докато е жив!Много съм научил от този сайт и се надявам взаимно да усъвършенстваме нашите изделия!

Приятна вечер! :prost:

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 09:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
Добро утро,
Днес Ви пускам три снимки на казана след дестилация.Снимките са отпреди три години.Бях го направил да се сваля за да не го откраднат,защото никой не живее на селото.Сега е поставен в същия отвор,само че отгоре го бетонирах.Изградил съм го така,че огънят го грее не само отдолу ,но го обикаля и отстрани.В такова време като днес ,при първо запалване,тръгва за 40 мин.Всяко следващо е вече на 30 мин.Много зависи,все пак, с каква сила го подгряваш,видът дърва и др.
Приятен ден!
Ще бъда на разположение след 17ч. :D


Прикачени файлове:
DSC08966.JPG
DSC08966.JPG [ 90.4 KiB | Прегледано 731 пъти ]
DSC08967.JPG
DSC08967.JPG [ 90.75 KiB | Прегледано 731 пъти ]
DSC08968.JPG
DSC08968.JPG [ 83.44 KiB | Прегледано 731 пъти ]

_________________
Много вожд,малко индианец.
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
Четох някъде , че при -30 градуса "калаената чума" за 30 часа превръща калаено покритие с дебелина 1мм. в прах. Калая трябва да е чист иначе и малки примеси предотвратяват ефекта


Върху тази идея наистина трябва да се помисли :google:
Ако наистина се получи,както казах ,имам две калайдисани котлета. :)

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 18:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 543
Това лесно може да се провери, пък и не иска нищо като труд, отрови от химикали, оборудване, губене на време.Най-важното е , че на котлето няма да му стане нищо при неуспех.
Засега търся някой приятел дето работи в склад на едро за замразени продукти.Казаха ми , че там някои стоки ги съхраняват при -35.Дали е вярно не знам. Иначе за едно котле все ще се намери място.По принцип пише че ефекта може да се прояви още при -5, но калая трябва да е много чист и времето много по-дълго. Да използват братоците супер чист калай много се съмнявам,въпреки че не се знае кой до какво се е докопал по време на соца.Аз имам едно парче(10 см дълго) триъгълна пръчка която като се извива издава характерния пукот, което е признак за чист калай.Другото което ме обнадеждава е, че покритието едва ли е по дебело от няколко стотни.За студеното и някой хладилничар може да даде идея.Те най-добре знаят къде и какви са температурите в хладилните инсталации .

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 19:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
баджо написа:
Това лесно може да се провери, пък и не иска нищо като труд, отрови от химикали, оборудване, губене на време.Най-важното е , че на котлето няма да му стане нищо при неуспех.
Засега търся някой приятел дето работи в склад на едро за замразени продукти.Казаха ми , че там някои стоки ги съхраняват при -35.Дали е вярно не знам. Иначе за едно котле все ще се намери място.По принцип пише че ефекта може да се прояви още при -5, но калая трябва да е много чист и времето много по-дълго. Да използват братоците супер чист калай много се съмнявам,въпреки че не се знае кой до какво се е докопал по време на соца.Аз имам едно парче(10 см дълго) триъгълна пръчка която като се извива издава характерния пукот, което е признак за чист калай.Другото което ме обнадеждава е, че покритието едва ли е по дебело от няколко стотни.За студеното и някой хладилничар може да даде идея.Те най-добре знаят къде и какви са температурите в хладилните инсталации .


Моите котлета са калайдисвани преди 35-40 години и си мисля,че тогава в калая не имало ментета,но пък като се замисля,че циганите съществуват много преди споменатите години ,така че...........едва ли.
Друго ми идва на ум: Не е ли по ефикасен методът преди да се охлади котлето същото да се нагрее и веднага след това да се постави при минусови температури.Няма ли това да доведе до напукване на калая и по - лесното му отстраняване след това? А методът с азотна кесилина? Тук четох,че е много неприятно,но за теб бих се съгласил да освободя едното котле от калая.Пък на моите котлета и дръжките чак са медни /иначе http://destillatio.com.ua/copper-dish/1 ... iy-kotelok.ТИ КАК МИСЛИШ?

Мнения за последните изпратени от мен снимки?

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 19:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 543
Благодаря ти за предложението, но аз калайдисано котле имам.Че с нещо ще махам калая, и това съм го решил, но от няколко метода който съм намерил, този ми се струва най-удачен и безболезен.
Тия руснаци от сайта еврото го нямат за нищо. Ебати котлето за тези цени. :megagrin: Тука може да се намерят медни съдове за финска баня доста по-изгодно.
Таман щях да те питам за твоя казан , как го изпразваш и видях че се вади.Добре тогава ,ама и мургавите медникари могат да го извадят.То не че няма да го изкъртят(пу да не ти е уроки), но нали каза че затова си го зазидал.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 20:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
Както виждаш от снимките сътворението му е такова,че не позволява друг метод на изпразване освен изгрибане.Когато,обаче,правя преварка използвам маркуч Ф60 на принципа на скачените съдове /предварително го напълвам с вода и го потапям в казана.Изходът му затварям механично посредством парче от същия маркуч чрез прегъване.Но само при преварка.Иначе се задръства с чепки от гроздето./Видно от приложения снимков материал там има един улей и един извит нагоре маркуч.На последните три снимки най-добре се вижда в горния ляв ъгъл.

Що се отнася до зазиждането,вече имам хора ,които живеят там.Има и голяяямо бау-бау,така че ,не че е невъзможно,но става по трудно.

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 21:43 
Offline
Модератор

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1461
Местожителство: Дупница
Охладете го с течен азот това котле ! Как така цял ден не се сетихте , та трябва аз да ви давам акъл по нощите ?! Засрамете се !!! :megagrin:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 11:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
Четох някъде , че при -30 градуса "калаената чума" за 30 часа превръща калаено покритие с дебелина 1мм. в прах. Калая трябва да е чист иначе и малки примеси предотвратяват ефекта


БАДЖО,ти ме запали по идеята. :idea: Имам и едно по-малко котле /3-4 л./,също калаидисано.Та мисля да пробвам снего, да го нагрея и веднага да го поставя във фризера за неопределен период от време.Ще докладвам ,ако има положителен резултат.Само как да обясня на жената какво прави празно котле там. :nixweiss:

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 12:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
До: Отстраняване на калай

Имам Приятел ,който е Майстор медникар и го питах как се отстранява калая,когато е необходимо и ми сподели следното:

Хума,сол,и вода в еднакви части се смесват /като гъста боза да заприлича разтвора/,след това се намазват обилно стените на котела и престоява 24 часа.Образува се кора,която пада с калая при нагряване на котела.

Дано съм помогнал,за добрите вкусови качества на ракийката.

МИСЛЯ ДА ПРОБВАМ И ТОВА :nixweiss:

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 13:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 543
Това дето ти е казал медникарят, вече беше споменато на форума.Явно че става щом и твоя майстор ти го казва.Ама откъде хума?Помня че баба ми си миеше косата с хума, но това са само бегли спомени.Дали бентонита не е вид хума?

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 14:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1298
баджо написа:
Това дето ти е казал медникарят, вече беше споменато на форума.Явно че става щом и твоя майстор ти го казва.Ама откъде хума?Помня че баба ми си миеше косата с хума, но това са само бегли спомени.Дали бентонита не е вид хума?


Този цитат го копирах от друг сайт.Медникарят е приятел на друг.През 2013г. бях на Сарафово и от там съм си взел хума в достатъчни количества,така че с нея смятам да пробвам.Има я в неограничени количества в най-северния край на плажа.Руснаците,почиващи там през лятото,се мажат с нея незнайно за мен защо.
Що се отнася до споменаването на това във форума - късно го видях,затова съм го повторил.
Поздрави!

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 14:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1227
Местожителство: Плевен
Хума се продава по козметиките.Жена ми скоро си беше купувала да се прави на блатна вещица :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 20:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 138
Местожителство: Варна
Не мога да разбера каков толкова се плашите от азотната киселина ?
Чист окислител си е . Например АК 20 окислител за В 750 от к-са С 75. Който е бил огневак, той знае. Противогаз и химическо облекло. :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
 [ 438 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: rosidi и 24 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима