Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 05:11

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 21:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Фев 2011, 15:45
Мнения: 7
Местожителство: Добрич
Аз написа:
Розовото масло е друга бира.
Инък здравец, лавандула, мащерка, равнец, мента дават доста

Благодаря за съветите.Но този съд е един сепаратор :)
А за добива зная,че от 500кг лавандула се произвеждат поне 7-8литра етерично масло ;)
Все пак споменах,че уча в УХТ и съм 4-ти курс.А ,не се притеснявайте за количеството на етерично-маслената суровина :) За сега искаме да го разгледаме като някаква идея :) Но мисля,че да се намери сепаратор,няма да е трудно или да се направи такъв,където правят такива дестилационни апарати :)
Благодаря :lab:

_________________
All eyes on me


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2011, 11:18 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Не знам що ама Деситата са ми слабост! :megagrin: :megagrin: :megagrin: Ето нещо и от мен:
Прикачени файлове:
204.JPG

Та това са два последователно свързани съда за отделяне на фузелови масла, но принципа е един и същ. В единият се смесват екстракции носещи маслата със студена вода, те изплуват отгоре, образуват водонеразтворим слой, преливат през фунийката и постъпват във вторият, където пак се смесват с по-малко количество вода за да се промият и изтичат през фунийката в сборник.
На тебе ще ти върши работа и един, а ароматните води можеш да върнеш в казана за ре-дестилация въпреки, че не се практикува! Или да си ги събереш, да ги смесиш с петролеев етер и да си направиш абсолю. Щом си вече 4-ти курс трябва да си си взела учебника по "Технология на етеричните масла и продукти" май се казваше, ще го видя в къщи и ще ти го напиша точно, продават го и в "Хеликон"! Вътре е описано подробно технологията за получаване и температурните режими! Те са много важни за да не се допусне "влояване" на охладителя и флорентинския съд, т.е. да замръсне маслото по серпентината или тръбите! За домашни цели лесно можеш да го извлечеш и директно с петролеев етер, но качеството е ниско, е няма да правиш "хамут" я! Казаните за ракия не са много подходящи, защото етеричните масла се извличат по-добре при дестилация с пара с определена температура и за целта е нужно парогенератор. Ако имаш въпроси - пиши, с туй слабо сърце, как да не ти отговоря колежке!


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2011, 12:03 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Мой приятел отглежда десетки декари лавандула в Казанлък и я вари . Литър масо го продава от50 до 200 лева в зависимост от реколтата и запасите от минали години.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mitkom и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима