Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 05:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2011, 23:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Апр 2011, 18:41
Мнения: 3
Здравейте!Нов съм в сайта,но още при пръв преглед се вижда,че от тук мога да получа много полезни съвети.Интересува ме с какъв уред може да се смелят около 200-300кг. ябълки ,за добив на вино или ракия.Съжалявам ако темата е вече дискутирана,но поне аз не видях отговор.Благодаря ви предварително! :google:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2011, 06:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Най-бързо и лесно може да стане с ярмомелка. Загнилите ябълки се чистят иначе повишават съдържанието на метила в ракията.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2011, 09:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Ето прегледаи ....viewtopic.php?t=319

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2011, 09:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Апр 2011, 18:41
Мнения: 3
Благодаря ви за отговорите,но по-големият ми проблем е дали има с какво да се изтиска само ябълковият сок,за получаването на вино и дали пресите за грозде,стават за тази цел?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2011, 12:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
rumkata75 написа:
Благодаря ви за отговорите,но по-големият ми проблем е дали има с какво да се изтиска само ябълковият сок,за получаването на вино и дали пресите за грозде,стават за тази цел?

Ами грешката е в теб ! Не питаш както трябва ! Първо ги смели и 2 - 3 дни след като запоне ферментацията изстискваш с пресата. Подходящия момент за изстискване се познава с пробване с ръка - гребваш от кашата и като стиснеш сокът трябва да илезе , а в ръката ти да останат твърдите цастици. Те се отделят колкото е възможно по-рано , защото съдържат много целулоза от която при ферментацията се полу4ава метилов алкохол !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011, 09:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Апр 2011, 18:41
Мнения: 3
msergiev,МНОГО БЛАГОДАРЯ за полезната информация!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима