Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Дата и час: 01 Сеп 2014, 23:57

Часова зона: Европа/София [DST]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Май 2009, 21:25 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 89
Продукти:
- сланина дебела 4-5 см. и повече
- чер пипер
- чесън
- дафинов лист
- зелева чорба
- шарена сол
Обелените скилидки чесън се нарязват на ивици 4-5 мм.
С остър нож се правят прорези в сланината на 3- см.
В прорезите се мушкат - чер пипер, стрит на дребно дъфинов лист и чесън, така че прорезите да се затворят след това.
Сланината се реди в тенджера и се залива със зелева чорба. Вари се на умерен огън 20-30 мин.
След истиване се овалва в шарена сол. Всяко парче се завива във фолио.
Готова за консумация след седмица. Изпива невероятни количества!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 08:54 
Offline

Регистриран на: 02 Юли 2009, 07:16
Мнения: 16
Местожителство: София
Тазирецепта от кой карай е ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2009, 14:40 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 89
Делиормана / Лудогорието/.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2010, 20:27 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 325
това с прясна сланина ли се прави или с предварително осолена сланина


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010, 17:56 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 89
Тази рецепта може да се изпълни и без варене в зелева чорба - тогава може да е с прясна сланинка, но ще трябва около месец за узряване. Тази година пробвах с гърди - във Фантастико са на 6 лв./кг. Само се вари около час - стана МММММММММММ :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2011, 11:20 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 89
Ето и новата продукция - може да умрем от холестерол, но в никой случай от глад :smoker:


Прикачени файлове:
6picsl.JPG
6picsl.JPG [ 10.94 KiB | Прегледано 4590 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2011, 17:57 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 236
Местожителство: Хасково
Смени сланината със свинско джоланче без да променяш нщо от рецептата си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2011, 18:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 1831
Местожителство: някъденамайнатасиминус 1етаж
Бай Драган написа:
Смени сланината със свинско джоланче без да променяш нщо от рецептата си.

Точно така..... мръвката си е мръвка :) Расте на кокал а не на дърво :lachtot: наздраве..

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима