Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Дата и час: 17 Сеп 2014, 04:27

Часова зона: Европа/София [DST]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 153 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 17:23 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 216
Местожителство: Добрич
Skype: kain4oto
това е преди да влезе в пушилнята (трябва да са сухи):

Прикачени файлове:
0179_480x640.jpg
0179_480x640.jpg [ 95.6 KiB | Прегледано 1747 пъти ]


по време на пушенето:

Прикачени файлове:
0185_480x640.jpg
0185_480x640.jpg [ 58.92 KiB | Прегледано 1747 пъти ]


и вече готови:

Прикачени файлове:
0184_480x640.jpg
0184_480x640.jpg [ 46.57 KiB | Прегледано 1747 пъти ]

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 17:25 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 216
Местожителство: Добрич
Skype: kain4oto
докато трае процедурата:

Прикачени файлове:
0182_480x640.jpg
0182_480x640.jpg [ 76.13 KiB | Прегледано 1747 пъти ]

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2010, 00:19 
Offline

Регистриран на: 21 Сеп 2010, 00:02
Мнения: 7
Здравейте,нов съм тук,но искренно се забавлявам. Ето и от мен,един руски метод, за пушене на скумрия,може и пилешко, и др. Скумрията се залива неизчистена, със сол и вода за 7 8 часа. Така тя поема точно необходимото к-во сол. За опушването е необходима, стара войнишка бака за храна( продават ги по битаците, и не са скъпи) На дъното поставяте или изплитате скаричка от тел на височина 4-6см.Рибата се опушва неизчистена, повтарям,неизчистена. Поставяте на дъното 2см сухи букови трици, отгоре нареждате 6, 7 риби и затваряте. Баката поставяте върху,разгорена жар,за около 25 мин. След като изтине малко отваряте, и изчиствате вътрешностите(от температурата са се стегнали в твърда маса) Обелвате зачервената кожа, и имате прекрасна на вкус пушена скумрия. Как ще я консумирате, избирате Вие. Успех!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2010, 08:24 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 236
Местожителство: Хасково
montana70,
сигурно е вкусно ,ако е прясна. Но в България скумрията престоява по фризери повече отколкото е плувала.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2010, 11:38 
Offline

Регистриран на: 21 Сеп 2010, 00:02
Мнения: 7
Така е да, аз съм ловил скумрия, и готвил същия ден, наистина е невероятно вкусна,когато е прясна. А у нас престоява замразена мин. 6 месеца за съжаление.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2010, 20:10 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 198
Ааа по Дунава и най вече в Силистра по пролетно време се хваща скумрия и е невероятно вкусна..

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2010, 12:18 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 216
Местожителство: Добрич
Skype: kain4oto
Някой ако има технология за опушване на сирене нека да я сподели.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2010, 17:15 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 216
Местожителство: Добрич
Skype: kain4oto
Във вторник съм на лозето.Ще упушвам ребра ,месо и сланина и ще пробвам да упуша малко домашно сирене!Ще докладвам за резултата!Ще кача и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2011, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 542
Местожителство: г. Русе
Skype: cmotah_mc87
Какво се получи със сиренето ? :megagrin: моята "пушилня" ще я паля след няколко дни ето и какво съм намислил.. :fies:
Подариха ми заек и след като изгледах това филмче http://vbox7.com/play:681d1cf1 постигнех следните резултати:

1
http://img202.imageshack.us/img202/3555/img2888n.jpg
:megagrin:
2
http://img89.imageshack.us/img89/7967/img2889g.jpg

Замислил съм 24 часово осоляване (сухо), след това един сеанс на пушилнята, после чеснов сос с вино и намазвам опушеното и го наръсвам с моят микс от подправки за пастърма :? чак ми е интересно да видя кво ще стане !!

Всякакъв вид съвети и критики са необходими !!!
Чао !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2011, 13:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 1844
Местожителство: някъденамайнатасиминус 1етаж
Като е така на роло го пълниш с орехи бадеми и каквото там решиш подпрафки завързваш го с конец и кипваш в армена 4орба--" зелева"-- после го опушваи по твоя на4ин -успех.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2011, 14:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 542
Местожителство: г. Русе
Skype: cmotah_mc87
и това ще пробвам . Ще го направя на 4 части -> 1 като обикновена пастърма, 2-ра като опушена пастърма, 3-та по рецептата на барона и :? .. остава 1/4 .. някво предложение ?

да го осоля за 12 часа а? Като пилешко ..

Благодаря за рецептата MONI !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2011, 14:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 1844
Местожителство: някъденамайнатасиминус 1етаж
зелевата 4орба е солена ама ти си прецени>>

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2011, 14:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 542
Местожителство: г. Русе
Skype: cmotah_mc87
Утре ще доложа ;) За зелевата чорба си прав ! ;) Добре че ми напомни ..

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2011, 17:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 542
Местожителство: г. Русе
Skype: cmotah_mc87
Преди :)
http://img267.imageshack.us/img267/7601/img2892t.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/6347/img2890t.jpg

След :megagrin: да поясня само, че стана нещо велико :)
http://img148.imageshack.us/img148/3121/img2893n.jpg

тук са парчетата изварени на водна баня. Едното го направих като обикновена пастърма а другото го оставих така.. е личи си че съм го дегустирал и е страшно просто :megagrin:
http://img827.imageshack.us/img827/2374/img2894k.jpg

Тези не са били изваряни на водна баня .
http://img35.imageshack.us/img35/5074/img2895k.jpg

След дегустацията ще доложа !
Тези с подправките след опушването ги намазах със счукан чесън и олио за да хванат подправките !
Подправките са остатък от пастърмата -> 4 пакетчета червен пипер, 4 пакетчета чимен, половин пакетче симиндух, половин пакетче чесън на прах и домашна чубрица на око :megagrin: .
Рулото -> Намазах го от вътре с въпросната чесньовка + малко черен пипер и индийско орехче + съвсем малко жълта пикантина. Кипнах го в зелева чорба и 55 минути на пушек на тая жерава !

Успех !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2011, 21:29 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 225
Местожителство: Асеновград
wufan. Ти си садист ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 153 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима